Η κρυμμένη καστροπολιτεία της Ελλάδας που πρέπει να δείτε! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουλίου 28, 2015

Η κρυμμένη καστροπολιτεία της Ελλάδας που πρέπει να δείτε!

Κάστρο της Μονεμβασιάς - Ελληνικά Κάστρα
 Ένα… κρυμμένο ταξιδιωτικό προορισμό της Ελλάδας παρουσιάζει η Huffington Post προτρύνοντας τους αναγνώστες να το βάλουν άμεσα στην ατζέντα τους… με τα μέρη που πρέπει να δούν έστω μια φορά στη ζωή τους.
 Η ειδυλλιακή Καστροπολιτεία της Λακωνίας, γνωστή και ως «Γιβραλτάρ της Ανατολής»είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ετοιμαστείτε για πολλές βόλτες στο κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι, που διανθίζεται από φαναράκια και μπουκαμβίλιες, μικρά μαγαζάκια και μπαράκια και καταλήγει στην Πλατεία του Χριστού Ελκομένου, με το πολυφωτογραφισμένο κανόνι.

Το σπήλαιο της Καστανιάς είναι πιο εντυπωσιακά αξιοθέατο της Μονεβασιάς και το δεύτερο σπουδαίο μνημείο της περιοχής είναι φυσικά η ίδια η Καστροπολιτεία, στην οποία μπορείτε να περπατήσετε στο εσωτερικό της απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα στα στενά δρομάκια, τις πλατείες και βέβαια, την υπέροχη θέα από την Άνω Πόλη.

Το αμερικανικό site αναφέρεται και στο γνωστό ποιητή Γιάννη Ρίτσο, ο οποίος καταγόταν από τη Μονεμβασιά, όπου και βρίσκεται σήμερα ο τάφος του.

Πηγή: Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: