New York Times: «Η ελληνική κρίση αλλάζει την Ευρώπη που γνωρίζαμε εδώ και 60 χρόνια» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

New York Times: «Η ελληνική κρίση αλλάζει την Ευρώπη που γνωρίζαμε εδώ και 60 χρόνια»

«Η ελληνική κρίση δεν τελειώνει με τον πάταγο μιας έκρηξης, αλλά με ένα δημοψήφισμα». Με το ελληνικό ζήτημα αλλά από μια νέα οπτική γωνία ασχολείται στο άρθρο του ο δημοσιογράφος των NY Times, Νιλ Ιρβάιν, ο οποίος αναφέρει πως οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για όλους.

Ο επιφανής αρθρογράφος τονίζει χαρακτηριστικά στο σχόλιό του πως “οι ημέρες που απομένουν μέχρι το ελληνικό δημοψήφισμα αναμένεται να μετασχηματίσουν αυτό που χτίστηκε στην Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει τι είδους και σε ποια κατεύθυνση θα είναι αυτή η μετατροπή…”

Το σίγουρο είναι, κατά τον αρθρογράφο, ότι οι παρατεταμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές -σε όποιο επίπεδο και αν έγιναν- όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα, αλλά έδειξαν πόσο δισεπίλυτο είναι το πρόβλημα της Ελλάδας.

Το ερώτημα που τίθεται με τη μορφή του «Ναι» ή του «Όχι», αναγκάζει τους Έλληνες να σκεφτούν τις δύο εκδοχές της απόφασής τους.

Για τον Ιρβάιν, το «Ναι» σημαίνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εποχή της λιτότητας που έχει προκαλέσει τόσο πόνο στους πολίτες της τα τελευταία πέντε χρόνια, με αντάλλαγμα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Δείτε περισσότερα στο Protothema.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add