22 πράγματα που οι δημιουργικοί άνθρωποι κάνουν διαφορετικά. Εάν είστε δημιουργικοί, θα καταλάβετε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

22 πράγματα που οι δημιουργικοί άνθρωποι κάνουν διαφορετικά. Εάν είστε δημιουργικοί, θα καταλάβετε


Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Απλά είναι. Υπάρχει κάτι γοητευτικό, κάτι αλλιώτικο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Δρουν και αντιδρούν τις περισσότερες φορές με εντελώς λάθος τρόπο από αυτόν που προστάζει η κοινή λογική.
Διαβάστε την λίστα που ακολουθεί και θα καταλάβετε..


1. Αντλούν την έμπνευση τους από τα πιο απρόσμενα αντικείμενα, τις λιγότερο αναμενόμενες στιγμές.
Δεν καθορίζουν πότε θα σκεφτούν την επόμενη μεγάλη ιδέα. Ζουν κανονικά την ζωή τους, ακολουθώντας την καθημερινή τους ρουτίνα. Δεν ψάχνουν την έμπνευση. Έρχεται μόνη της, την πιο απρόσμενη στιγμή. Την ώρα που τρώνε ή καθώς περπατούν στο δρόμο.


2. Ονειροπολούν. Πολύ!
Είναι δίπλα σας, τους βλέπετε, τους μιλάτε, αλλά δεν σας ακούν. Το μυαλό τους ταξιδεύει, χιλιόμετρα μακριά. Μην θυμώνετε μαζί τους. Απλά έτσι είναι..


3. Βαριούνται εύκολα.
Πρέπει να βρίσκουν συνεχώς καινούργια ενδιαφέροντα για να μην βαριούνται. Αποκλείεται να επικεντρωθούν σε κάτι που δεν τους αρέσει. Μπορείτε να τους αποκαλέσετε όπως θέλετε, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αυτοί είναι.



4. Βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια ενός παιδιού
Υπάρχει ένα μέρος τους που δεν μεγαλώνει ποτέ. Ίσως τελικά αυτό είναι το πραγματικό μυστικό της προσωπικότητας τους. Βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια ενός παιδιού.


5. Θα αποτύχουν, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουν ξανά!
Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν. Πόσο μάλιστα για κάποιον με αυτές τις ιδιαιτερότητες. Θα αποτύχουν πολλές φορές στη ζωή τους, αλλά θα ξανασηκωθούν για να ξαναδοκιμάσουν άλλες τόσες. Κάθε δημιουργικός άνθρωπος, ακόμη και ο πιο επιτυχημένος, έχει αποτύχει και έχει απορριφθεί εκατοντάδες φορές. Αλλά τελικά τα κατάφερε.


6. Τους περισσότερους τους έχουν προτρέψει να βρουν μια κανονική δουλειά
Δεν είναι εύκολο ένας δημιουργικός άνθρωπος να γίνει αποδεκτός από το περιβάλλον του. Οι περισσότεροι θα τον προτρέψουν να αλλάξει, να σταματήσει να πατάει στα σύννεφα, να βρει μια κανονική δουλειά και να ζήσει μια συνηθισμένη ζωή. Ένας πραγματικά δημιουργικός άνθρωπος όμως, απλά θα ακολουθήσει το όνειρο του.


7. Θα ακολουθήσουν την καρδιά τους, ακόμη και αν η λογική τους προτρέπει να κάνουν κάτι διαφορετικό
Οι δημιουργικοί άνθρωποι ανησυχούν λιγότερο για τις συνέπειες των πράξεων τους και είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αποτυχίες αλλά και σε εξίσου τόσες επιτυχίες. Άλλωστε αν το τολμήσεις μπορεί και να πετύχεις. Αν δεν το τολμήσεις όμως, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχεις.


8. Χάνονται στο χρόνο
Όταν δημιουργούν χάνονται στο χρόνο και στο χώρο. Μπορεί να ξεχάσουν να φάνε, να πιούν, ακόμη και να κοιμηθούν. Όταν οι λέξεις, τα χρώματα και οι ιδέες αρχίζουν να σχηματίζονται στο μυαλό τους, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να έχει πραγματικά σημασία.


9. Εργάζονται όταν κοιμούνται και κοιμούνται όταν εργάζονται οι υπόλοιποι άνθρωποι
Η έμπνευση έρχεται τις πιο απρόσμενες ώρες. Δεν υπάρχει ωράριο στην σκέψη και στην δημιουργία.


10. Εκεί που οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν δυσκολίες, αυτοί βλέπουν ευκαιρίες
Μπορούν να δουν τη όμορφη πλευρά των πραγμάτων, και να βρουν ασυνήθιστες λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήματα.


11. Ερωτεύονται τις δημιουργίες τους αλλά τις μισούν την αμέσως επόμενη μέρα
Είναι άστατοι σε ότι αφορά τα συναισθήματα που τρέφουν για τις δημιουργίες τους. Θα λατρέψουν αυτό που δημιούργησαν σήμερα, αύριο όμως θα το πετάξουν στα σκουπίδια. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο και να..


12. ..μισήσουν αυτό που μόλις δημιούργησαν αλλά να το λατρέψουν μετά από 12 ώρες
Είναι δεδομένο. Ανάλογα με το πώς αισθάνονται τη συγκεκριμένη στιγμή μισούν ή λατρεύουν τις δημιουργίες τους


13. Είναι ταπεινοί και περήφανοι ταυτόχρονα
Είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν, αλλά και εξαιρετικά υπερήφανοι και σίγουροι όταν πρόκειται για τις ιδέες και τις δημιουργίες τους.


14. Πάντα ψάχνουν νέους τρόπους για να εκφραστούν
Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους. Εάν είστε φωτογράφος το πιθανότερο είναι ότι σας αρέσει να δημιουργείτε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το ίδιο ισχύει και για τους ζωγράφους, τους σκηνοθέτες, τους συγγραφείς, τους μουσικούς αλλά και γενικά για κάθε δημιουργικό άτομο.


15. Είναι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής
Δώστε τους μια προθεσμία και θα την τηρήσουν. Άλλα να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουν το 90% της δουλειάς, το προηγούμενο βράδυ, λίγο πριν λήξει η προθεσμία σας.


16. Βλέπουν την άλλη πλευρά του νομίσματος
Μπορούν πάντα να παρατηρούν μια κατάσταση από μια διαφορετική σκοπιά.


17. Δεν τους αρέσουν τα όρια αλλά ούτε και οι κανόνες
Πολλοί διάσημοι δημιουργικοί άνθρωποι έμειναν στην ιστορία ως μεγάλοι επαναστάτες.


18. Συχνά σιχαίνονται τους αριθμούς
Είναι λαμπροί και υπάρχουν φορές που θα σας καταπλήξουν αλλά αν τους προτρέψετε να κάνουν μια μαθηματική πράξη θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ αντιπαθούν τους αριθμούς.


19. Είναι καλοί παρατηρητές
Συχνά είναι άριστοι παρατηρητές και συγκρατούν ακόμα και τη παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό που βλέπουν στους άλλους μπορεί να τους δώσει την έμπνευση για την επόμενη δημιουργία τους.


20. Πάντα είναι ανοιχτοί σε καινούργιες εμπειρίες
Πρέπει πάντα να βρίσκουν πράγματα που τους διεγείρουν, πράγματα που θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν δημιουργικοί.


21. Μπορούν να καταστρέψουν ένα έργο τους και να το φτιάξουν ξανά από την αρχή.
Δεν έχει καμία σημασία πόσο χρόνο και πόση δουλειά αφιέρωσαν για να φτιάξουν κάτι. Αν σε κάποιο σημείο της διαδικασίας ανακαλύψουν ότι δεν τους αρέσει, είναι ικανοί να το καταστρέψουν και να το ξεκινήσουν πάλι από την αρχή. Και πάλι. Και πάλι.


22. Αγαπούν κυριολεκτικά τα.. πάντα.
Αγαπούν τη ζωή, αγαπούν τους ανθρώπους, αγαπούν τα συναισθήματα, αγαπούν τα ζώα, αγαπούν την ομορφιά. Μπορούν να μείνουν για αρκετή ώρα σιωπηλοί θαυμάζοντας ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα ή να εκστασιαστούν στο άκουσμα μιας κατά τα άλλα πολύ συνηθισμένης είδησης.
Δεν έχει σημασία το πως και το γιατί, αλλά η αγάπη τους για τη ζωή είναι μεταδοτική. Αν έχετε κάποιους φίλους που μοιάζουν με ότι σας περιγράψαμε, ίσως κάνοντας λίγο περισσότερο παρέα μαζί τους, η ζωή σας να γίνει πιο όμορφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: