Επιτυχημένοι Άνθρωποι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

Επιτυχημένοι Άνθρωποι

Γράφει η Μυρτώ Πανάγου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

Από τότε που ξεκίνησα την δουλειά μου στον χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος έπρεπε να αλλάξω λίγο τις συνήθειές μου όσον αφορά στην καθημερινότητά μου. Επειδή επέλεξα να βγω από το «καλούπι» του υπαλλήλου και να μπω σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο εργασιακά, έγινα πλέον αφέντης του εαυτού μου.

Όμως για να καταφέρω να επιβιώσω συνειδητοποίησα ότι επιβαλλόταν να είμαι πειθαρχημένη και ισορροπημένη αρκετά προκειμένου να φτάνω στον επιθυμητό στόχο μου κάθε τέλος του μηνός. Με λίγα λόγια να τρέχω ασταμάτητα και μόνο όταν ήθελα εγώ να σταματούσα.

Διαβάζω αρκετά βιβλία και εμπνέομαι από ανθρώπους γύρω μου. Ζηλεύω με την καλή έννοια τους επιτυχημένους ανθρώπους, όχι από την άποψη των χρημάτων που κερδίζουν αλλά από την συγκρότηση που έχουν στην δουλειά τους και από το πώς διαχειρίζονται όλα τα δύσκολα και μη, ζητήματα. Έτσι λοιπόν προσπάθησα να εξετάσω κάποιες συνήθειές τους καθημερινές και να τις ενστερνιστώ. Και ήθελα να μοιραστώ κάποιες από αυτές. 

1. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξυπνούν νωρίς. Όχι επειδή έχουν πολλές υποχρεώσεις μόνο αλλά διότι δε θέλουν να χάνουν χρόνο, ζωτικότητα και ενέργεια.

2. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινάνε καλά την ημέρα τους. “Ο τρόπος που ξεκινάς την ημέρα σου καθορίζει και τον τρόπο που θα την ζήσεις”, λέει ο Robin Sharma.

3. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ακούνε μουσική. Στο αυτοκίνητο. Μουσική να τους αρέσει, να τους χαλαρώνει και να τους κάνει να έχουν ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

4. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι εστιάζουν σε ό,τι αξίζει. Προσπαθούν να μην αποσπώνται από άχρηστες πληροφορίες μες στην ημέρα και να εστιάζουν στο να αποδώσουν το αποτέλεσμα που πρέπει. Επιπλέον δεν ασχολούνται με τρίτους ανθρώπους προκειμένου να σχολιάσουν κάτι σε βαθμό κουτσομπολιού.

5. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αθλούνται. Φροντίζουν πάντα να βρουν μια ώρα μέσα στην ημέρα προκειμένου να φροντίσουν τον «ναό» τους.

6. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν τα προβλήματά τους ως ευλογίες. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουν μαθήματα και αποφεύγουν τα ίδια λάθη. Αντιστρέφουν το «κακό» σε «καλό».

7. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν ρίσκα. Για να κάνουν το επόμενο βήμα πρέπει να ξεχάσουν οποιονδήποτε φόβο και να τολμήσουν. Τις περισσότερες φορές αυτό έχει θετικό αποτέλεσμα για κάποιον μαγικό λόγο.

8. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι προσπαθούν να ελέγχουν τις διαθέσεις τους. Όταν διοικείς ή έχεις να συναναστραφείς με πολύ κόσμο θα πρέπει πάντα να είσαι συγκροτημένος καθώς πολλά πράγματα εξαρτώνται από εσένα.

9. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αγαπούν αυτό που κάνουν. Αν δεν υπήρχε αυτό δεν θα ήταν και επιτυχημένοι άλλωστε.

10. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ζητούν. Θυμήσου πώς όσοι ζητούν αυτό που επιθυμούν έχουν τουλάχιστον μια πιθανότητα να το αποκτήσουν. Αν αρνηθείς να δεχτείς οτιδήποτε άλλο εκτός από το καλύτερο, τότε πιθανότατα να το αποκτήσεις!






Δεν υπάρχουν σχόλια: