Πέθανε ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο θρυλικός Σποκ του «Star Trek» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2015

Πέθανε ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο θρυλικός Σποκ του «Star Trek»


 Ο Νίμοϊ υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα στον χώρο των τεχνών: Εκτός από ηθοποιός, υπήρξε ποιητής, φωτογράφος και μουσικός. 

Ηταν ωστόσο ο ρόλος του ως Σποκ στο σίριαλ «Star Trek» (έκανε πρεμιέρα στην τηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 1966) που τον έκανε διάσημο σε όλον τον κόσμο, σε βαθμό που ο ίδιος να είναι ταυτισμένος στη συνείδηση του κοινού με τον πάντα νηφάλιο και σοφό χαρακτήρα που ενσάρκωσε.

Ο Λέοναντ Νίμοϊ, ο αμερικανός ηθοποιός που έγινε διάσημος ως Σποκ, ο μισός άνθρωπος μισός εξωγήινος αξιωματικός του διαστημοπλοίου «Εντερπραϊζ» στην τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Οπως ανέφεραν οι New York Times, ο Νίμοϊ, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Μπελ Αιρ του Λος Αντζελες. 

Η Σούζαν Μπέι Νίμοϊ, σύζυγος του ηθοποιού, είπε πως ο άνδρας βρισκόταν στα τελευταία στάδια χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. 

Ο ίδιος ο Νίμοϊ είχε πει πέρυσι ότι η πνευμονοπάθεια οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν μανιακός καπνιστής στα νιάτα του και μολονότι είχε κόψει το τσιγάρο τα τελευταία 30 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add