Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πλαστογραφούσε και πωλούσε πινάκες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2015

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πλαστογραφούσε και πωλούσε πινάκες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων

Κύκλωμα το οποίο πλαστογραφούσε και πωλούσε πινάκες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα που συμμετείχαν σε αυτό και αναζητούνται διάφοροι άγνωστοι «καλλιτέχνες» συνεργοί τους. Παράλληλα κατασχέθηκαν 105 πίνακες

Η σύλληψη των δύο πλαστογράφων έγινε την Τετάρτη, σε συνεργασία των αστυνομικών από τη Μαγνησία με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα.

Πρόκειται για έναν 62χρονο και ένα 87χρονο, ενώ αναζητούνται άγνωστοι «καλλιτέχνες» και προμηθευτές συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε όταν ένας Έλληνας κατήγγειλε ότι είχε εξαπατηθεί από τον 62χρονο, που του είχε συστήσει ο 87χρονος και είχε αγοράσει από αυτόν13 έργα τέχνης, αντί 308.000 ευρώ, τα οποία, στην συνέχεια, διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος ήταν αρχηγικό μέλος ομάδας που, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2014, και πωλούσε πλαστά έργα τέχνης (πινάκες ζωγραφικής) πείθοντας τους υποψήφιους αγοραστές, ότι αυτά είναι γνήσια και προέρχονται, είτε από την συλλογή της οικογένειάς του, είτε από αριστοκρατικές οικογένειες και συλλέκτες.


Τα πλαστά έργα τέχνης τα προμηθεύονταν από άγνωστους προμηθευτές, ενώ άγνωστοι «καλλιτέχνες» δημιουργούσαν - ζωγράφιζαν αυτά, βασιζόμενοι σε πρωτότυπα έργα γνωστών Ελλήνων δημιουργών.

Ο ρόλος του 87χρονου ήταν να συστήνει υποψήφιους αγοραστές στον 62χρονο, εγγυώμενος προσωπικά για την φερεγγυότητά του, ενώ και ο ίδιος φρόντιζε να τους καθησυχάζει για την γνησιότητα των πωληθέντων έργων τέχνης.

Τα δεκατρία έργα τέχνης που πωλήθηκαν στον καταγγέλλοντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται περί πλαστών.

Μετά από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 92 πίνακες ζωγραφικής, τη νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Εθνική Πινακοθήκη προκειμένου να εξετασθούν για την γνησιότητά τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: