Κοζάνη: Ρατσιστική επίθεση σε γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015

Κοζάνη: Ρατσιστική επίθεση σε γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου

Ποινική δίωξη για εξύβριση ασκήθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης σε βάρος του 57χρονου συνταξιούχου, που καταγγέλθηκε ότι πρωταγωνίστησε σε ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον νιγηριανής καταγωγής γιατρού του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης.

Με την κατηγορία αυτή παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, από το οποίο πήρε αναβολή για να δικαστεί το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η 29χρονη γιατρός, Godwin Solace Akpevwe, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπου υπέβαλε και μήνυση, ενώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η σύλληψη του 57χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozan.gr, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας πολίτης περίπου 50 ετών μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου, με συμπτώματα αλλεργίας που του προκάλεσαν σοβαρές ενοχλήσεις στο λαιμό.

Λόγω φόρτου εργασίας κι άλλων υπό εξέταση περιστατικών, ο 50χρονος χρειάστηκε να περιμένει στο χώρο αναμονής, με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή, να διαμαρτυρηθεί έντονα και να υπάρξει ένταση με τη νεαρή γιατρό.

Τότε, κατά πληροφορίες, απευθυνόμενος προς εκείνη της είπε: «Χίτλερ που σας χρειάζεται, και σαπούνι!».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης Γιώργος Παύλου καταδίκασε το περιστατικό, στηρίζοντας απόλυτα τη γιατρό.

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου ‘Μαμάτσειο’-‘Μποδοσάκειο’ καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή, ρατσιστική επίθεση που εδέχθη η ιατρός μας Godwin Solace Akpevwe. Τέτοιες πράξεις μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ»

Πηγή φωτογραφίας: kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: