Λύσσαξαν οι Βρετανοί από την συμφωνία Κύπρου-Ρωσίας: Δίνουν βάσεις-παίρνουν δισεκατομμύρια ευρώ ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2015

Λύσσαξαν οι Βρετανοί από την συμφωνία Κύπρου-Ρωσίας: Δίνουν βάσεις-παίρνουν δισεκατομμύρια ευρώ !

«Η απόφαση της Λευκωσίας να δώσει διευκολύνσεις στον ρωσικό στόλο για σκοπούς αντι-τρομοκρατίας και αντι-πειρατίας, είναι ανησυχητική και απογοητευτική», δήλωσαν Βρετανοί βουλευτές στην εφημερίδα Daily Mail.
Το άρθρο, αναφέρει ότι θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη ότι η Κύπρος ήδη έχει δύο βρετανικές βάσεις με 3,200 στρατιώτες.
Παρόλα αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, ο Νίκος Αναστασιάδης άφησε να εννοηθεί ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν και την αεροπορική βάση στην Πάφο. Και όλα αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, την ίδια ώρα που γίνονται σκέψεις για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία λόγω του ουκρανικού ζητήματος.
Το αντάλλαγμα που πήρε η Λευκωσία, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Βρετανικού Κοινοβουλίου, Richard Ottaway, είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.
«Ο Πούτιν προσπαθεί να βάλει σφήνα μεταξύ των χωρών της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Daily Mail επικαλείται επίσης Ανώτατο Αξιωματούχο του Βρετανικού στρατού, ο οποίος ανέφερε ότι οι κινήσεις αυτές θα παρακολουθούνται στενά από το Λονδίνο. «Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι πάντα ήθελαν μια ναυτική βάση στην Κύπρο. Αυτό είναι άλλο ένα σημάδι ότι πάμε ξανά σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Ο Δόκτωρας James Ker-Lindsay, πολιτικός αναλυτής του LSE, ανέφερε ότι πολλοί εντός της ΕΕ, θα νιώθουν απογοητευμένοι από αυτή τη συμφωνία.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: