Ο Σουλτς έρχεται να «μας μαλώσει» για τις θέσεις μας σχετικά με κυρώσεις στη Ρωσία! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

Ο Σουλτς έρχεται να «μας μαλώσει» για τις θέσεις μας σχετικά με κυρώσεις στη Ρωσία!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς έρχεται στην Αθήνα για να εκφράσει την “φρίκη του” για την θέση που εξέφρασε η Ελλάδα περί νεων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Σουλτς δήλωσε στην γερμανική τηλεόραση ότι “είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε την κοινή θέση της ΕΕ για την Ρωσία. Πραγματικά εξεπλάγην. Πιστεύω ότι αυτό δεν γίνεται. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Τσίπρα και αυτό θα κάνω αύριο και πιστεύω ότι θα το κάνουν και άλλοι τις επόμενες μέρες. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει εδώ και δύο μέρες, δεν πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ακόμη ‘στις ράγες’, αλλά ακόμη ψάχνεται. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ταξιδεύω εκεί. Θέλω να μιλήσω με τον Αλέξη Τσίπρα και για το τι περιμένει εκείνος από την ΕΕ. Αλλά θα του πω επίσης τι περιμένουμε και εμείς από εκείνον. Και θα του πω αύριο ότι μοναχικοί δρόμοι στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν θα είναι αυτό που θα τον βοηθήσει».

Η Αθήνα βέβαια δεν είπε παρά το αυτονόητο. Ότι δεν είναι δυνατόν εν αγνοία της να λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις που μπορεί να συμφέρουν την Γερμανία και άλλες χώρες δορυφόρους της αλλά όχι την Ελλάδα και άλλες χώρες. Τόσο απλό είναι το θέμα.

Ο κ.Σουλτς προχώρησε και παραπέρα τις δηλώσεις του λέγοντας ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα για να μποϋκοτάρει τις κυρώσεις.

«Πολύ σημαντικότερο είναι το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποκτήσει περισσότερη οικονομική ανάπτυξη και για να αποκτήσουν εργασία οι νέοι. Για αυτά θέλω να συζητήσω αύριο μαζί του. Δεν έχω καμία όρεξη να μπω σε ιδεολογική αντιπαράθεση με μια κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία μόλις δύο μέρες. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ρεαλιστικές λύσεις. Αυτό θα του προτείνω», ανέφερε.

Απ΄ ότι φαίνεται η επισήμανση της Αθήνας ότι θέλει να έχει έστω γνώση των αποφάσεων που λαμβάνονται και μάλιστα σε τόσο σοβαρά ζητήματα ενόχλησε!
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: