Norman Atlantic: Απο τη Μελικη Ημαθιας ο 2ος ελληνας νεκρος-Έχουν διασωθεί ήδη 201 Έλληνες επιβάτες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2014

Norman Atlantic: Απο τη Μελικη Ημαθιας ο 2ος ελληνας νεκρος-Έχουν διασωθεί ήδη 201 Έλληνες επιβάτες


ΩΡΑ 15:22 Διαμορφώνουμε συνεχώς εικόνα για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού στη Ρώμη για την ταυτοποίηση των επιβατών

ΩΡΑ 15:20 Το λόγο παίρνει ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος αρχηγός του Λιμενικού. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν στις 05:40 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ήταν από τα πιο δύσκολα συμβάντα που έχουμε αντιμετωπίσει

ΩΡΑ 15:18 Στόχος της Πολιτείας είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες επιβαίνοντες και να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους - Δεν έχουμε πληροφορίες για επιβάτες άλλων υπηκοοτήτων και δεν δίνουν πληροφορίες σε τρίτες χώρες

ΩΡΑ 15:17 Ο πρωθυπουργός με τον οποίο βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία ζητάει συνεχή ενημέρωση

ΩΡΑ 15:15 Η κυβέρνηση θέλει να χυθεί άπλετο φως 

ΩΡΑ 15:14 Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Συνεχίζεται η έρευνα και διάσωσης στην περιοχή μέσα στον ελληνικό χώρο ευθύνης και σε μέρος των χωρικών υδάτων της Αλβανίας.

ΩΡΑ 15:13 Διασώθηκαν 201 Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός


Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε και επίσημα πως ο ένας από τους δυο Έλληνες νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας στην Αδριατική είναι ο 57χρονος Κωνσταντίνος Κουφόπουλος. 

«Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στις 13:20 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται στο Norman Atlantic από σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής. 
Ο άτυχος 57χρονος είχε γεννηθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 1957 στο Μελίκι Ημαθίας. 

Οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, εκτός από τους 86 Έλληνες διασωθέντες που έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν, υπάρχουν άλλοι 95 άνθρωποι που έχουν σωθεί. 

Οι 81 βρίσκονται στο πλοίο Saint Giorgio και άλλοι 14 στο Duran de la Pena, τα οποία είχαν σπεύσει στην περιοχή όπου βρισκόταν το Normal Atlantic τη στιγμή της φωτιάς για να βοηθήσουν τους επιβάτες του. 

Οι Έλληνες που έχουν σωθεί και η δραματική έκκληση ενός αγνοούμενου

Από τους Έλληνες επιβάτες του πλοίου που θεωρούνταν αγνοούμενοι, με τους συγγενείς τους έχουν ήδη επικοινωνήσει και ενημερώσει πως είναι καλά οι: Γιώργος Μάρκος, Κώστας Γιαπλές, ο κ. Τουτούνας, ο κ. Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Αντωνάκης και ο κ. Κεραμάς, ενώ έχουν βρεθεί και οι τέσσερις οδηγού της εταιρίας Σαλαμίς, όμως τα ονόματά τους όμως δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Αντίθετα, παραμένει η αγωνία για τον οδηγό Γιάννη Σοφό, με την οικογένειά του να απευθύνει δραματική έκκληση, γιατί κανείς δεν τους ενημερώνει!

Η σύζυγός του, Ντίνα Σοφού, μιλώντας στο NewsIt κατήγγειλε πως δεν ξέρει τίποτα για τον αγνοούμενο άνδρα της γιατί κανείς δεν την ενημερώνει! "Οι αρχές δε μας λένε τίποτα και χθες που παίρναμε τηλέφωνο στο Υπουργείο μας βάλανε τις φωνές γιατί τους τηλεφωνούσαμε κάθε μισή ώρα!", καταγγέλλει.

Και συνέχισε λέγοντας πως "τελευταία φορά που μιλήσαμε μαζί του ήταν την ώρα που έμπαινε στο καράβι. Κάποιοι μου είπαν ότι τον είδανε, ότι ήταν μέσα στο καράβι και ότι τον είδανε αφού έπιασε φωτιά και μετά χάσανε όλα τα σήματα. Όλοι ήταν πανικόβλητοι, μου μιλάγανε για 20 δευτερόλεπτα και μου λέγανε κάπου εδώ τον είδαμε και κλείνανε. Κάποιος να μας πει που είναι ο άνθρωπος μας".

Όλα αυτά ενώ στο κουφάρι του πλοίου παραμένει ανοιχτά της Αλβανίας, κοντά σε βραχονησίδα έξω από την Αυλώνα. Δίπλα του υπάρχουν τέσσερα ρυμουλκά, ένα από τα οποία το συγκρατεί για να μην πέσει πάνω στα βράχια! 
Αργότερα, Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα ανέβουν στο πλοίο για να εκτιμήσουν αν είναι αξιόπλοο και θα κρίνουν αν θα οδηγηθεί τελικά στην Ιταλία ή στην Αλβανία!

Πηγή: newsit.gr (Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add