EL MUNDO: ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

EL MUNDO: ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σχόλιο της ισπανικής εφημερίδας με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου 2015 θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει η El Mundo.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ψηφίσουν τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα, στην κρίσιμη ψηφοφορία την Δευτέρα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η μη ψήφιση σημαίνει "πολιτικός εκβιασμός".

«Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε», δήλωσε ο Σαμαράς, αναφερόμενος στους κινδύνους που περικλείονται σε περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η El Mundo υπενθυμίζει τι συνέβη στις δύο προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, ενώ στέκεται στο δίλημμα που έθεσε ο Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε ότι οι βουλευτές που αρνούνται να ψηφίσουν τον Δήμα, τάσσονται αυτόματα με το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Οι κίνδυνοι είναι θανάσιμοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία που υπογράφηκε από τη σημερινή κυβέρνηση με την τρόικα.

Επέμεινε μάλιστα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει και εφαρμόσει το πρόγραμμά του, «αναπόφευκτα θα οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση».«Οι πολίτες δεν θέλουν τις εκλογές. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», δήλωσε ο Σαμαράς, ο οποίος ωστόσο εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι σε περίπτωση που αυτές γίνουν το κόμμα του θα κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add