Bloomberg: Οι ελληνικές μετοχές «έπεσαν» 20% υπό το φόβο μιας νέας κυβέρνησης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Bloomberg: Οι ελληνικές μετοχές «έπεσαν» 20% υπό το φόβο μιας νέας κυβέρνησης

Χαμό στην αγορά για τρίτη ημέρα προκάλεσε, σύμφωνα με το Bloomberg, το άγχος ότι οι ψηφοφόροι θα διώξουν την κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί για το Μνημόνιο με τις απώλειες να φτάνουν το 20%, γεγονός που σημαίνει ότι η επίδοση του ελληνικού Γενικού Δείκτη είναι στη δεύτερη χειρότερη θέση μετά από αυτή του αντίστοιχου ρωσικού.

Από τις αρχές του έτους οι απώλειες είναι της τάξης του 29% σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο προσθέτοντας ότι μόνο η Ρωσία τα πήγε χειρότερα με μια «βουτιά» της τάξης των 43 μονάδων.


Η κατάσταση αυτή προκάλεσε και επιστροφή του spread των τριετών και πενταετών ομολόγων στα υψηλότερα επίπεδα από το 2012 οπότε και υπήρξε αναδιάρθρωση του χρέους.

«Ο παράγοντας φόβος είναι αυτή τη στιγμή στα υψηλότερα επίπεδα» σημειώνει το στέλεχος της Beta Securities SA Ανδρέας Κοντογούρης. 

Το Bloomberg σημειώνει ότι η «βουτιά» των 20 ποσοστιαίων μονάδων τις τρεις προηγούμενες ημέρες είναι η μεγαλύτερη μετά το 1987.

«Μας θυμίζει το 2012 όταν η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης» δήλωσε από το Παρίσι ο fund manager της Raymond James Financial Inc. Λουί ντε Φελ, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 53 δισ. δολαρίων. «Αν μια νέα κυβέρνηση εκλεγεί, αυτή η νέα θα είναι κατά της Τρόικα. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς η Ελλάδα δεν θα έχει καμία βοήθεια από την ΕΚΤ ή άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Η αγορά δεν αγαπά την αβεβαιότητα» συμπληρώνει.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: