Ρόδος: Δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί στα παιδιά μας! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2014

Ρόδος: Δείτε τι μαθαίνουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί στα παιδιά μας!



Στο Φινλανδικό Πολυπολυτισμικό Σχολείο τις τελευταίες ημέρες έχει τοποθετηθεί ένας παγκόσμιος γεωγραφικός χάρτης, ζωγραφισμένος από τους μαθητές του σχολείου.

Οι πατέρες των οποίων είναι Έλληνες.

Αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι τα Σκόπια τα αναφέρει ως Μακεδονία.

Πήγα στην υπεύθυνη δασκάλα και την ρώτησα γιατί χρησιμοποιεί αυτό το όνομα από την στιγμή που η χώρα στην οποία διαμένει δεν το αναγνωρίζει. Επίσης, τι θα την πείραζε να έβαζε το όνομα το οποίο αναγνωρίζει η Ελλάδα, απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Η απάντησή της, σε πολύ έντονο ύφος ήταν ότι αυτή την ιστορία και την γεωγραφία διδάσκονται τα παιδιά στην Φινλανδία και την Ευρώπη.

Της υπενθύμισα τότε ότι αυτά τα παιδιά τυγχάνει να είναι και Ελληνόπουλα.


Μου έτριξε τα δόντια, γύρισε την πλάτη της και μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα.

Ένιωσα ταπεινωμένος.

Μία υποτίθεται δασκάλα την οποία πληρώνω κι από πάνω και στην οποία εμπιστεύομαι τα παιδιά μου να τα διδάξει. Αναρωτιέμαι τι!!!!

Τι έχει να πει ο πολυπολιτισμικός μας δήμαρχος και όλοι αυτοί που σκίζουν τα ιμάτια τους για τα δικαιώματα όλων των άλλων εθνικοτήτων, πλην Ελλήνων, που ζουν στο Ελληνικό νησί μας;

Γιατί πρέπει εγώ να σέβομαι τους υπόλοιπους λαούς όταν αυτοί δεν σέβονται το αίμα τόσων Ελλήνων που έχει χυθεί για να είναι ελεύθεροι τώρα αυτοί να μετατρέπουν τα παιδιά μας σε γενίτσαρους.

Δεν πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι και αυτοί πρέπει να σέβονται την Ιστορία και τις παραδόσεις της χώρας, η οποία τους έχει δεχθεί και τους έχει αγκαλιάσει σαν δικά της παιδιά;

Πρέπει ή όχι να αλλάξει άμεσα το όνομα στο χάρτη;

Πόση ταπείνωση θα πρέπει να υπομείνουμε ακόμη επειδή οι έχοντες την τοπική εξουσία δεν κάνουν το αυτονόητο...Να υπερασπιστούν την Ιστορία του λαού μας.

Αναρωτιέμαι ποια να είναι άραγε η άποψη των Ελλήνων γονιών των παιδιών.

Παναγιώτης Σπανός

Πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: