Ντορές: Πρόσκληση σε δείπνο γνωριμίας με τις Ελληνικές μπύρες Septem - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Οκτωβρίου 31, 2014

Ντορές: Πρόσκληση σε δείπνο γνωριμίας με τις Ελληνικές μπύρες Septem


Πρόσκληση να ταξιδέψουμε στην Εύβοια χωρίς να το κουνήσουμε από την Θεσσαλονίκη απαυεθύνει ένα από τα γνωστότερα εστιατόρια της πόλης. Ο γνωστός μας "Ντορές", δηλαδή το εστιατόριο "Ζύθος" που βρίσκεται απέναντι από τον Λευκό Πϋργο, έχει ετοιμάσει για την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 21.00 ένα δείπονο με γευστικά εδέσματα που θα μας σερβίρει με την συνοδεία έξι διαφορετικών επιλογών ετικέτας από την ευβοϊκή μικροζυθοποιία Septem, που επέχει θέση παρουσίασης στην πόλη των εκλεκτών ποικιλιών της.

Η Μικροζυθοποιία Septem είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 2009 -στην περίοδο της κρίσης- από τον Χημικό-Οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γιώργο Παναγιώτου με στόχο "τη διάθεση φρέσκιας , μη παστεριωμένης μπύρας. «Πιστεύουμε ότι ο λυκίσκος είναι το "σταφύλι" της μπύρας και επιλέγουμε αποκλειστικά ολόκληρα άνθη μοναδικών ποικιλιών από όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια, προκειμένου νa απολαμβάνει ο καταναλωτής , τα αρώματα και τη γεύση του λυκίσκου. Παλαιώστε το κόκκινο κρασί ή το τυρί, όχι όμως τη μπύρα» λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Η σειρά των εμπορικών προϊόντων που είναι διαθέσιμα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς τύπους μη παστεριωμένης μπύρας: Septem Monday’s Pilsner, Septem Friday’s Pale Ale, Septem Sunday’s Honey Golden Ale, Septem Thursday’s Premium Red Ale και Septem Saturday’s Porter. Επιπλέον κυκλοφορεί μια νέα, ειδική σειρά προϊόντων, η Septem’s Hobby Hoppy Series. Σε αυτή τη σειρά παρουσιάζονται μοναδικές συνταγές με βασικό χαρακτηριστικό την έντονη παρουσία λυκίσκου, οι οποίες παραμένουν στην αγορά για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 
Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί η Septem A.C.E. Imperial IPA και η Septem Citra IPA, δύο μπύρες που έχουν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.Τα τρία τελευταία χρόνια ψηφίζεται ως η καλύτερη ελληνική ζυθοποιία στην διεθνώς αναγνωρισμένη και δημοφιλή ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης μπύρας Ratebeer.com. 

Για το Γιώργο και Σοφοκλή Παναγιώτου η επιλογή της Εύβοιας ως έδρα της μικροζυθοποιίας τους έγινε με καθαρά τοπικιστικούς λόγους "Η καταγωγή μας είναι από το Αυλωνάρι Εύβοιας και θελήσαμε να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο μικροζυθοποιείο στον τόπο μας με συναισθηματικούς και όχι με καθαρά χρηματοοικονομικούς όρους. Η περιοχή μας δεν είναι τουριστική, επομένως δεν προσπαθήσαμε να εισπράξουμε τα οφέλη από τον εποχικό επισκέπτη. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι μέσα από συνέργειες με άλλους παραγωγούς και τοπικούς φορείς και τη σχεδιασμένη προβολή τοπικών προϊόντων η Εύβοια μπορεί να αναδειχθεί σε σημαντικό γαστρονομικό προορισμό και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής συνολικά" λέει ο Σοφοκλής Παναγιώτου.


Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του "Ζύθου" ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: