Ο Ελληνας που έφτασε στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου. Απίστευτες εικόνες! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 09, 2014

Ο Ελληνας που έφτασε στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου. Απίστευτες εικόνες!


Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Ένας άνδρας με ειδική στολή φτάνει στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου για να καταγράψει με την κάμερά του την καυτή λάβα. Αυτός ο άνθρωπος είναι Έλληνας και λέγεται Γιώργος Κουρούνης.

Ο Έλληνας εξερευνητής και ο συνεργάτης του Σαμ Κόσμαν βιντεοσκόπησαν την παράτολμη ενέργειά τους να φτάσουν μια ανάσα από τον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου και να καταγράψουν τη συγκλονιστική και τρομακτική στιγμή που η καυτή λάβα κινείται απειλητικά!

Ο Κουρούνης και ο Κόσμαν κατέβηκαν 365 μέτρα στον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Μαρούν που βρίσκεται στο νησί Άμπριμ στο Βανουάτου. Στη συνέχεια, ο Έλληνας φόρεσε την ειδική στολή και πλησίασε ακόμη περισσότερο τη λάβα.

Εκεί βρίσκεται το ένα από τα πέντε μέρη στο κόσμο όπου υπάρχουν λίμνες λάβας. «Το να φτάσει κανείς εκεί είναι σαν να ανεβαίνεις στο Έβερεστ» έγραψε ο Κουρούνης.
«Το ηφαίστειο μας δυσκόλεψε και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον κακό καιρό, την απίστευτη ζέστη από τη λάβα, το να κατέβουμε και να ανέβουμε 400 μέτρα οριζόντιου και χαλαρού πετρώματος, όξινη βροχή τόσο δυνατή που θα μπορούσε να προέρχεται από μπαταρία αυτοκινήτου και πολλά άλλα τρελά πράγματα. Η λάβα έλιωσε ένα μέρος από μια από τις κάμερές μου, πιτσιλίστηκα από μικρά κομμάτια λάβας που έκαναν τρύπα στο αδιάβροχό μου και η προστατευτική στολή μου καταστράφηκε από την όξινη βροχή», πρόσθεσε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add