Ο «κυκλώπειος» Τύμβος επισκιάζει ακόμη και την Ακρόπολη! Το πετράδι της Αρχαίας Αμφίπολης επιτέλους θα λάμψει!!! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10, 2014

Ο «κυκλώπειος» Τύμβος επισκιάζει ακόμη και την Ακρόπολη! Το πετράδι της Αρχαίας Αμφίπολης επιτέλους θα λάμψει!!!

http://www.hellasforce.com/

Ο Τύμβος Καστά έχει τεράστιες διαστάσεις,όλη η περίβολος του τάφου είναι 20.100 τ.μ. Μετά από τo σεισμογράφημα,το amphipoli.blogspot συμπεραίνει ότι η ταφική αίθουσα έχει διάμετρο 90 μέτρα και εμβαδόν 2.830 τετραγωνικά μέτρα!

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε όγκο τάφο μακεδονικού τύπου. Το όλο σύμπλεγμα, όπως φαίνεται ότι διαμορφώνεται, έχει μοναδικές διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς την περίμετρο και τη διάμετρό του.

Τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά ναι μεν παραπέμπουν σε μακεδονικό τάφο, ωστόσο οι λεπτομέρειες όπως οι Σφίγγες και οι κόρες στον δεύτερο τοίχο στην είσοδο ξεπερνούν κάθε δεδομένο που είχε φέρει στο φως ως σήμερα η αρχαιολογική σκαπάνη.

Μέρα με τη μέρα ένα αρχαίο οικοδόμημα γιγαντιαίων διαστάσεων αναδύεται από τα έγκατα της γης,ξεπροβάλει ένας ανεκτίμητος θησαυρός ο οποίος ήταν θαμμένος μέσα στο λόφο Καστά για 2300 ολόκληρα χρόνια!

Τα μέτρα φρούρησης της «Ακροπόλεως» και της «Αμφιπόλεως»;
» Γιατί άραγε αργήσαμε 50 ολόκληρα χρόνια να λύσουμε το μυστήριο του Τύμβου, η ύπαρξη και η σπουδαιότητα του οποίου ήταν γνωστή σε όλους;»
Είναι κάποια ερωτήματα που δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθούν…

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία,η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε…

Τώρα πλέον όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου να έρθει στο φως ένα μνημείο μοναδικό σε όλες του τις πτυχές… amfipolinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add