Το παρασκήνιο της παραίτησης του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2014

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο

Η είδηση πως μια μέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού,Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ παραιτήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη γερμανική πρωτεύουσα, Παναγιώτης Ζωγράφος, έπεσε σαν... κεραυνός εν αιθρία!

Πίσω από την αιφνίδια παραίτηση του Έλληνα πρέσβη, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται πως υπάρχει έντονο παρασκήνιο, με αποκορύφωμά του τον αποκλεισμό του κ. Ζωγράφου από την αντιπροσωπεία που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Όπως γράφει το Βήμα, υπάρχουν πληροφορίες πως η Αθήνα ήταν από καιρό δυσαρεστημένη με τον Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία και το υπουργείο Εξωτερικών θεωρούσε πως δεν δίνει ακριβή εικόνα για τις προθέσεις και τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης.
Click4more: Οι δυο αμήχανες στιγμές για Σαμαρά και Μέρκελ (VIDEO)Λέγεται πως αυτή η δυσαρέσκεια ήταν που οδήγησε στην απόφαση να αποκλειστεί ο Παναγιώτης Ζωγράφος από την αντιπροσωπεία που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην καγκελαρία για τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ και αντ’ αυτού τη θέση του να πάρει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, υπήρξε και έντονο φραστικό επεισόδιο στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου έμεινε η ελληνική αποστολή, ανάμεσα στον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον Παναγιώτη Ζωγράφο. Το επεισόδιο έγινε λίγο πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για την Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησαν να μεταπείσουν τον κ. Ζωγράφο και να ανακαλέσει την παραίτησή του. Αλλά δεν τα κατάφεραν.

Έλληνας διπλωμάτης τόνισε πως η παραίτηση θα υποβληθεί και για δεύτερη φορά εντός 15ημέρου, όπως προβλέπει ο διπλωματικός κώδικας για να είναι τελεσίδικη. Έτσι, η θητεία του θα τελειώσει 10 μήνες πριν από το προβλεπόμενο (Αύγουστος του 2015).

Συγχρόνως, διαψεύδεται η πληροφορία πως ο Παναγιώτης Ζωγράφος παραιτήθηκε εξαιτίας της σκληρής κριτικής του Κάρολου Παπούλια σχετικά με την κατασκευή του νέου κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add