Οι 3 ελληνικές εταιρείες που δεν τις σταμάτησε η κρίση και επεκτείνονται στα Βαλκάνια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 21, 2014

Οι 3 ελληνικές εταιρείες που δεν τις σταμάτησε η κρίση και επεκτείνονται στα Βαλκάνια

 Την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες μειώνουν την παρουσία τους στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο του λιανεμπορίου υλοποιούν επενδύσεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Πρόκειται για τις Folli Follie Group, Jumbo και Fourlis. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», οι τρεις επιχειρηματικοί όμιλοι όχι μόνο δεν ανέκοψαν τις προσπάθειες επέκτασης στο εξωτερικό παρά την εξαετή ύφεση που προηγήθηκε στην Ελλάδα, αλλά ήδη σχεδιάζουν να εγκαινιάσουν νέα καταστήματα.

Ο όμιλος Folli Follie διαπιστώνει ανάκαμψη της τοπικής αγοράς της Ρουμανίας όπου διατηρεί πολυετή παρουσία στη χονδρική και λιανική διανομή ένδυσης και υπόδησης. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα δημιουργηθεί το πρώτο κατάστημα στο «εμπορικό χωριό» Baneasa. Oπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου, το κατάστημα θα λειτουργεί η LT Apparel Romania, μία εταιρική κοινοπραξία μεταξύ του ομίλου Folli Follie και της ελληνικής εταιρείας LT Apparel, η οποία έχει τα δικαιώματα διανομής των ρούχων της Brooks Brothers για Ελλάδα, Κύπρο, Βαλκάνια και Μονακό. Τα ρούχα της Brooks Brothers διατίθενται σε 500 καταστήματα σε 17 χώρες, ενώ η LT Apparel διατηρεί 15 σημεία πώλησης σε Ελλάδα και Μονακό. Η LT Apparel Romania με αρχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ ανήκει κατά 51% σε αυτήν και κατά 49% στην FF Group Romania, θυγατρική του ομίλου Folli Follie, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας.

Μάλιστα, ο ελληνικός όμιλος προχωρά στην ολοκλήρωση της επένδυσής του για το άνοιγμα πολυκαταστήματος στο κέντρο του Βουκουρεστίου σε ακίνητο που ήδη κατείχε μέσω της Elmec. Το συνολικό ύψος της επένδυσης για το έργο αντιστοιχεί στα 5 εκατ. ευρώ για την ολική ανακατασκευή του εξαώροφου κτιρίου. Στο ακίνητο που θα είναι έτοιμο -εκτός απροόπτου- το 2015, θα στεγασθεί το πολυκατάστημα του ομίλου στη Ρουμανία, το οποίο θα διαθέτει ευρεία γκάμα από brands του FF Group, ενώ το υπόλοιπο κτίριο -και συγκεκριμένα οι γραφειακοί χώροι- θα μισθωθεί σε τρίτους χρήστες.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add