Αυξάνονται τα ποσοστά υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Αυγούστου 30, 2014

Αυξάνονται τα ποσοστά υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας



Το κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ανεβάζει τα ποσοστά του μόλις τρεις εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα, φέρνοντας πιο κοντά το ΝΑΙ μετά την επικράτησή του στο πρόσφατο debate και την προσπάθεια του David Cameron να πείσει τους Σκωτσέζους να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοσκόπηση της Scottish Daily Mail έδειξε ότι το κίνημα για την ανεξαρτησία βρίσκεται πίσω με διαφορά 4 μονάδων, στο 47% - μόλις 6 μονάδες πίσω από το ΟΧΙ.

Η δημοσκόπηση βλέπει ότι το 47% θα ψήφιζαν υπέρ της ανεξαρτησίας, σε σύγκριση με το 53% που θα ψήφιζε κατά, περιλαμβάνοντας και τους αναποφάσιστους.

Αυτή είναι η πρώτη μέτρηση μετά το τελευταίο τηλεοπτικό debate μεταξύ του Alex Salmond, του ηγέτη του σκωτσέζικου εθνικού κόμματος και του Alistair Darling, του ηγέτη της καμπάνιας με τίτλο «Better Together» (Καλύτερα μαζί) που τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Blair Jenkins που είναι υπέρ της απόσχισης δήλωσε: "Με μόλις 20 ημέρες να απομένουν πριν το δημοψήφισμα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν την σημασία του ναι για να κάνουν τον πλούτο, το ταλέντο και τις πηγές της Σκωτίας να αποδώσουν καλύτερα για όλους σε μία πιο δίκαιη χώρα".

Σε παρόμοια δημοσκόπηση τρεις εβδομάδες πριν το 43% έλεγε ότι θα ψήφιζε υπέρ, απέναντι στο 57% εκείνων που θα ψήφιζαν την παραμονή στην ένωση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: