Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει επίσημα η Αθήνα για έλληνα επίτροπο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει επίσημα η Αθήνα για έλληνα επίτροπο


Η Αθήνα έχει ήδη αποστείλει στον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιστολή με την οποία τον ενημερώνει για την επιλογή του προσώπου του υπουργού Άμυνας.

 Τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει και επίσημα η κυβέρνηση για τη θέση του έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η Αθήνα έχει ήδη αποστείλει στον νέο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιστολή με την οποία τον ενημερώνει για την επιλογή του κ. Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του κ. Αβραμόπουλου συζητήθηκε σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος την Παρασκευή με τον Αντώνη Σαμαρά και «κλείδωσε» αργά το βράδυ του Σαββάτου. Τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή αναμένεται να πάρει ο πρώτος επιλαχών Θανάσης Πλεύρης.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου (31 Οκτωβρίου λήγει η θητεία της νυν Κομισιόν), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να παραιτηθεί τώρα από υπουργός. Το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος στην Επιτροπή δεν έχει ακόμα καθοριστεί, καθώς η κατανομή αρμοδιοτήτων στη νέα Κομισιόν θα αποφασιστεί κατά τις επαφές του κ. Γιούνκερ με ευρωπαίους ηγέτες τις επόμενες εβδομάδες και στη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου. Ο κ. Γούνκερ αναμένεται στην Αθήνα για επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα 4 Αυγούστου. Ο υπουργός Άμυνας θα αντικαταστήσει την Μαρία Δαμανάκη, η οποία ήταν αρμόδια για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας.

«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι πανάξιος πολιτικός και κάθε θέση ευθύνης που του ανατίθεται την φέρει εις πέρας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Χθες Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ενημέρωσε ότι δεν θα είναι επιλογή της Αθήνας για τη θέση του έλληνα επιτρόπου.
Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: