Οι 15 σωτήριες χρήσεις του ταλκ για ενήλικες που σίγουρα δεν γνωρίζατε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2014

Οι 15 σωτήριες χρήσεις του ταλκ για ενήλικες που σίγουρα δεν γνωρίζατε

anapnoes.gr : babypowder1 Οι 15 σωτήριες χρήσεις του ταλκ για ενήλικες που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Πολλοί πιστεύουν πως το ταλκ χρησιμεύει μόνο στις νέες μαμάδες, καθώς είναι ευρύτερα γνωστό ως το απόλυτο μωρουδιακό προϊόν, χωρίς να ξέρουν πόσο πολύ το υποτιμούν. Το ταλκ μπορεί να δώσει λύσει όχι σε ένα, όχι σε δύο, αλλά τουλάχιστον σε δεκαπέντε προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά και δεν είχαμε ιδέα πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας αν χρησιμοποιούσαμε αυτή τη «παρεξηγημένη» πούδρα εναντίον τους.

Δείτε λοιπόν 15 χρήσεις του ταλκ που δε φανταζόσασταν και τρέξτε στο σούπερ μάρκετ να προμηθευτείτε το δικό σας:
  • Μπλεγμένη αλυσίδα: το αγαπημένο σου μενταγιόν μπλέχτηκε μέσα στη μπιζουτιέρα; Ρίξε λίγο ταλκ στην αλυσίδα και ξέμπλεξέ την στο λεπτό με μια βελόνα.
  • Μουχλιασμένα έπιπλα: διώξε την ενοχλητική μυρωδιά των παλιών επίπλων και των συρταριών που μένουν κλεισμένα συνεχώς, ρίχνοντας ταλκ κάτω από τις κλειδώσεις τους.
  • Λαδωμένα μαλλιά: τα περισσότερα ξηρά σαμπουάν έχουν ως βάση το άμυλο, για αυτό το ταλκ έχει ίδια δράση στα μαλλιά σας. Ρίξτε λίγο στα χέρια σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα.
  • Ιδρωμένα καλοκαιρινά βράδια: επειδή κανείς δε θέλει να ξαπλώνει σε ζεστά, ιδρωμένα σεντόνια το καλοκαίρι, ρίξτε ταλκ ανάμεσα στα σεντόνια και τα μαξιλάρια για να απορροφήσει τον ιδρώτα και να σας κρατήσει δροσερούς όλο το βράδυ.
  • Χαρτιά που κολλάνε μεταξύ τους: αν είστε… χαρτόμουτρο και ανοίγεται συχνά καρέ με φίλους αλλά τα χαρτιά της τράπουλας δεν σας κάνουν τη χάρη, ρίξτε τα σε μια χαρτοσακούλα με λίγες κουταλιές ταλκ και κουνήστε τα καλά. Καθαρίστε τα με μια χαρτοπετσέτα και είστε έτοιμοι.
  • Μυρμήγκια: κρατήστε τα μακριά από την κουζίνα σας ρίχνοντας ταλκ στις γωνίες και τις ρωγμές που ξετρυπώνουν -σιχαίνονται τη μυρωδιά του.
  • Λεκέδες από λάδι: μην πανικοβάλλεστε με τις λαδιές. Απλά ρίξτε ταλκ πάνω τους πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο και θα εξαφανιστούν.
  • Γάντια για το πλύσιμο πιάτων: πόσες φορές δεν έχετε παλέψει για να τα φορέσετε επειδή είναι ακόμα βρεγμένα ή δεν ξεκολλάνε με τίποτα; Την επόμενη φορά, αφού τελειώσετε με τα πιάτα, ρίξτε λίγο ταλκ μέσα στα λαστιχένια γάντια σας και αφήστε τα στην άκρη. Θα τα διατηρήσει φρέσκα και στεγνά μέχρι την επόμενη φορά.
  • Πατώματα που τρίζουν: ρίξτε ταλκ στο ξύλινο πάτωμά σας και μέσα στα ανοίγματά του για να σταματήσετε το ενοχλητικό τρίξιμο. Καθαρίστε όσο περισσεύει και απολαύστε τον ήχο της ησυχίας.
  • Πόδια γεμάτα άμμο: ωραία η παραλία αλλά τι κάνεις με την άμμο στα πόδια μετά που δε λέει να φύγει; Βάζεις ταλκ! Ρίξε ταλκ στα πόδια, τρίψτο καλά πάνω τους και η άμμος θα φύγει αμέσως.
  • Ακαταμάχητες βλεφαρίδες: οι beauty bloggers ορκίζονται στο ταλκ και το μαγικό του άγγιγμα. Ανάμεσα στις τρώσεις μάσκαρα που απλώνεις στις βλεφαρίδες σου, ταμπονάρισέ τις με ταλκ. Θα πάθεις πλάκα με το πόσο περισσότερο όγκο θα τους δώσουν.
  • Ιδρωμένα πόδια: ό,τι χειρότερο μέσα στο καλοκαίρι, το ξέρετε πολύ καλά. Για αυτό, ρίξτε ταλκ μέσα στα κλειστά παπούτσια σας για να διώξετε τις μυρωδιές και τον ιδρώτα ενώ ταυτόχρονα θα κρατήσει τα πόδια σας στεγνά χωρίς να χρειαστεί να βάλετε κάλτσες.
  • Καθαρό κατοικίδιο: αντί να βάζεις το έρμο το σκυλί κάθε τρεις και λίγο μέσα στη μπανιέρα, απλά χρησιμοποίησε ταλκ σαν ξηρό σαμπουάν πάνω του και έτσι όχι μόνο θα κρατήσεις τον τετράποδο φίλο σου καθαρό και περιποιημένο αλλά και μυρωδάτο.
  • Βιβλία σαν καινούργια: κράτα τα αγαπημένα σου βιβλία μοσχομυριστά και καθαρά για πολλά χρόνια, ρίχνοντας ταλκ ανάμεσα στις σελίδες τους. Θα απορροφήσει την υγρασία, τις μυρωδιές και τα ίχνη μούχλας.
  • Χαλάουα χωρίς κινδύνους: αν αποτριχώνεις τα πόδια σου με κερί το καλοκαίρι, ο κίνδυνος για ξεφλουδίσματα και καψίματα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Για αυτό, άπλωσε ταλκ πάνω τους πριν ξεκινήσεις την αποτρίχωση, ώστε να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό κάλυμμα που θα σε προστατέψει από τυχόν ατυχήματα.
Πηγή: http://www.anapnoes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: