Ιστορική πρόκριση με νίκη-θρίλερ για την Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2014

Ιστορική πρόκριση με νίκη-θρίλερ για την Ελλάδα


Τι κι αν δεν είχε την τύχη με το μέρος της, σημαδεύοντας τρεις φορές τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας; Η Ελλάδα για ακόμη μια φορά έδειξε χαρακτήρα, επικρατώντας με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ.

Ο Γιώργος Σαμαράς, με πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το «χρυσό» γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ήταν ανώτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πλέον έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται μια θέση στην οκτάδα, αντιμετωπίζοντας την Κυριακή την Κόστα Ρίκα.

Το ματς
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική ομάδα, μιας και πριν την συμπλήρωση 25 λεπτών, ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε να προβεί σε δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών, με τον Ανδρέα Σάμαρη να αντικαθιστά τον Παναγιώτη Κονέ στο 12΄και τον Παναγιώτη Γλύκο τον Ορέστη Καρνέζη στο 24’. Παρόλα αυτά, η Εθνική δεν επέτρεψε καμία ευκαιρία στους Αφρικανούς, ενώ αντίθετα έφτασε πρώτη μια ανάσα από το γκολ, με δοκάρι του Χολέμπας.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, ένα τραγικό λάθος της άμυνας των Ιβοριανών, έδωσε την ευκαιρία στους Γιώργο Σαμαρά και Ανδρέα Σάμαρη να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση, με τον τελευταίο να την ολοκληρώνει πλασάροντας ιδανικά για το 1-0 στο 42’.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, καθώς παρά το γεγονός ότι η Ακτή Ελεφαντοστού χρειαζόταν να επιτεθεί, η Ελλάδα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, με τον Καραγκούνη να «τραντάζει» το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί και τον Χριστοδουλόπουλο να απειλεί με απευθείας φάουλ.

Στη μοναδική στιγμή κατά την οποία η ελληνική άμυνα υστέρησε, οι Ιβοριανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 74ο λεπτό, μετά από μια ταχύτατη εναλλαγή της μπάλας, ο Ζερβίνιο βρήκε στην περιοχή τον Μπονί και ο τελευταίος νίκησε με συρτό πλασέ τον Γλύκο, με την πρόκριση να αλλάζει προς στιγμή χέρια.

Ωστόσο, η Εθνική δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και μετά την προειδοποιητική βολή με το δοκάρι του Τοροσίδη στο 80', στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε το «χρυσό» γκολ του Γιώργου Σαμαρά.

Ο επιθετικός της Σέλτικ, στην προσπάθειά του να σουτάρει, ήρθε σε επαφή με τον αντίπαλο αμυντικό και ο διαιτητής Βέρα από το Εκουαδόρ έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Έλληνας άσος ανέλαβε και την εκτέλεση από τα 11 βήματα και με ψύχραιμο πλασέ, νίκησε τον Μπαρί, στέλνοντας την Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Επόμενο ραντεβού για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αυτό απέναντι στην Κόστα Ρίκα την Κυριακή στο Ρεσίφε, στις 23:00 ώρα Ελλάδος.

Ελλάδα (Φ.Σάντος): Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτή Ελεφαντοστού (Σ.Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Κολό Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γιαγιά Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

http://www.kathimerini.gr