Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων στο exams-repo.cti.gr - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Μαΐου 26, 2014

Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων στο exams-repo.cti.gr

 Γνωστά έγιναν σήμερα πριν λίγα λεπτά τα μαθήματα για την Τράπεζα Θεμάτων από το υπουργείο Παιδείας ,βάσει των οποίων θα διαγωνιστούν στις εξετάσεις οι μαθητές της Α Λυκείου . Σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου ,άνοιξε από το ΙΕΠ η Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις της' Α Λυκείου . Το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε την Τράπεζα Θεμάτων πριν από λίγα λεπτά και οι μαθητές της Α Λυκείου μπορούν να δουν τα θέματα των εξετάσεων. Τα μαθήματα της Τράπεζας Θεμάτων ανακοινώθηκαν και στην ειδική ιστοσελίδα exams-repo.cti.gr
 Το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, είχαν τονίσει πως τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων, προκειμένου να πάρουν μια πρώτη «γεύση» οι μαθητές, αλλά και να προετοιμαστούν οι καθηγητές οι οποίοι θα επιλέξουν το 50% των ερωτήσεων θα κληρωθεί την ημέρα των εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων. Τελικά, προκρίθηκε η πρόταση να «ανέβουν» τα θέματα στο διαδίκτυο σήμερα Δευτέρα, τρεις ημέρες δηλαδή πριν από την έναρξη των προαγωγικών εξετάσεων της Ά Λυκείου. 

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν πως υπήρχε φόβος αν τα θέματα ήταν γνωστά μία εβδομάδα πριν, ότι θα στηνόταν μηχανισμός επίλυσης από τα φροντιστήρια. Ο αριθμός των θεμάτων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (www.iep.edu.gr) και ξεπερνούν σε κάποια μαθήματα τα 300. Δείτε εδώ τα μαθήματα από την Τράπεζα θεμάτων από το υπουργείο Παιδείας Που δεν θα εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων Για το σχολικό έτος 2013-2014 δεν εφαρμόζεται η τράπεζα θεμάτων κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές: των Εκκλησιαστικών Λυκείων στα υποχρεωτικά μαθήματα ειδικότητας, των Λυκείων Ειδικής Αγωγής, όσους φοιτούν σε λύκεια Μειονοτικών σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων και σε ελληνικά λύκεια του εξωτερικού καθώς και για τους ρωμαιοκαθολικούς μαθητές που φοιτούν σε λύκεια στα οποία διδάσκεται το ρωμαιοκαθολικό δόγμα στο εξεταζόμενο μάθημα των θρησκευτικών. 

Η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων δύναται να επεκτείνεται και στα ανωτέρω σχολεία με σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετική εισήγηση του Ι.Ε.Π. και γνώμη του Συντονιστή Μειονοτικών σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων Εκπαίδευσης ή του αρμόδιου Συντονιστή σχολείων του εξωτερικού αντίστοιχα. Επίσης, δεν εφαρμόζεται η τράπεζα θεμάτων στα Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add