Σεισμος στηΣαμοθράκη – «Κουνήθηκε» και η Αθήνα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαΐου 24, 2014

Σεισμος στηΣαμοθράκη – «Κουνήθηκε» και η Αθήνα


http://www.inewsgr.com/

Αισθητός μέχρι την Αττική έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Σαμοθράκης.

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αττική σημειώθηκε στις 12:27 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λήμνο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 Ρίχτερ, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει λόγο για είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Σε επικοινωνία με το sport-fm.gr ο Δήμαρχος Λήμνου τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή τραυματισμοί. Το protothema.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Γεωλογίας, κ. Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος, είπε πως «η πρώτη εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για σεισμό της τάξεως των 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο. Σεισμός ο οποίος προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας».

Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησε μετασεισμός 5 Ρίχτερ στις 12:34 με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Το protothema.gr επικοινώνησε και με το λιμενικό Λήμνου, όπου σύμφωνα με αξιωματούχο, τα πράγματα στο νησί είναι σχετικά ήρεμα. Υπάρχει μικρή αναστάτωση, ο κόσμος είναι έξω, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές ούτε για ζημιές ούτε για τραυματίες.

Σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι του Σαββάτου 24,8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η σεισμική δραστηριότητα έγινε αισθητή μέχρι την Αθήνα, λόγω και της έντασης που είχε ο σεισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add