Η νοτιοαφρικανική «Λίμνη των Κύκνων» της Ντάντα Μαζίλο - Βίντεο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Μαΐου 26, 2014

Η νοτιοαφρικανική «Λίμνη των Κύκνων» της Ντάντα Μαζίλο - Βίντεο

Όταν η χάρη του κλασικού μπαλέτου συναντά τη δυναμική του αφρικανικού χορού.

Δεκατέσσερις κύκνοι, άνδρες και γυναίκες, με πόδια γυμνά και φορώντας tutus, κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή. Με την πλάτη γυρισμένη στο κοινό, λικνίζουν με τέτοιο τρόπο τη λεκάνη τους, που η αντιστοιχία της κίνησής τους με εκείνη στους αφρικανικούς χορούς είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η πρώτη σκηνή δεν είναι παρά μια πρόγευση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε επίπεδο συμβόλων και ταμπού στη νοτιοαφρικανική εκδοχή του πιο διάσημου ρομαντικού μπαλέτου, της «Λίμνης των Κύκνων» δια χειρός Ντάντα Μαζίλο.
«Είδα την παράσταση για πρώτη φορά στα δώδεκά μου και την ερωτεύτηκα, όπως και τη μουσική του Τσαϊκόφσκι. Ήμουν τότε κοριτσάκι και πίστευα στα παραμύθια και στις νεράιδες. Μετά, μεγάλωσα και ανακάλυψα πως δεν υπάρχουν. Έτσι, αποφάσισα να μεταφέρω τη “Λίμνη των Κύκνων” στη σύγχρονη εποχή», εξηγεί η νεαρή, καταξιωμένη χορεύτρια – χορογράφος, με καταγωγή από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.
Μέσα από την ιστορία αγάπης της Οντέτ και του πρίγκιπα Ζίγκφριντ, αποπειράται να σπάσει τα στερεότυπα του κλασσικού μπαλέτου, αλλά και τις ομοφοβικές διαθέσεις που καταδυναστεύουν το κοινό στην πατρίδα της, κι όχι μόνο, θίγοντας θέματα, όπως η ομοφυλοφιλία και το Aids. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το ρόλο της πριγκίπισσας, που μεταμορφώνεται σε λευκό κύκνο, έχει αναθέσει σε άνδρα χορευτή.

Χριστίνα Φαραζή

Info
07 Ιουνίου 2014
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260, , Ταύρος
Τηλ.: 210-9282900 / 210-4838739
Έως 9 Ιουνίου 2014. Στο Κτίριο Η. Ώρα: 21:00. Εισιτήρια: 25€, Φοιτητικό: 15€, Μειωμένο: 20€, Κάρτα ανεργίας: 5€, ΆμεΑ: 5€

Το ειδαμε εδω :   http://tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: