Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ !! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Μαΐου 25, 2014

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ !!


Έχουν μαλλιάσει κυριολεκτικά οι γλώσσες των σεισμολόγων να μας τονίζουν πως οι σεισμοί γίνονταν και θα γίνονται συνεχώς στην Ελλάδα και πως ο μόνος τρόπος για τους αντιμετωπίσουμε δεν είναι να βρούμε τρόπο να τους προβλέψουμε κάτι που δεν γίνεται, αλλά να έχουμε πρόληψη, δηλαδή να φροντίσουμε τα σπίτια μας να είναι χτισμένα σωστά και σωστό έδαφος με σωστά υλικά.

Έχουν κατά καιρούς βρεθεί σπίτια μετά από δυνατούς σεισμούς, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές καθώς άλλα ήταν χτισμένα πάνω σε ρέματα ακόμα και ρήγματα, χωρίς ουσιώδεις στατικές μελέτες. Η μέθοδος "κλεψίματος" στα υλικά από εργολάβους ήταν γνωστή ειδικά παλιότερα αλλά ακόμα και τώρα, μιας και απόδειξη σε χαρτιά δεν υπάρχει, υπάρχει όμως στο ότι μετά από ισχυρούς σεισμούς κτίρια πέφτουν και υφίστανται σοβαρές υλικές ζημιές που τα καθιστούν ακατοίκητα.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πήγε σωστά στην κατασκευή ενός σπιτιού, για να έχει υποστεί και τόσο σοβαρές ζημιές. Είτε δεν κτίστηκε σωστά, είτε δεν μπήκαν οι κατάλληλες κολώνες στο σπίτι, είτε ακόμα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, δεν ήταν τα σωστά και σε σωστές ποσότητες, έτσι ώστε κάποιοι να βγάλουν κέρδος εις βάρος ανθρώπινων ζωών.

Οι σεισμολόγοι μας προειδοποιούν πως θα πρέπει άμεσα σε όλη την Ελλάδα, σε σεισμογενείς και μη σεισμογενείς περιοχές, να ελέγξουμε τα σπίτια μας, διότι αν ο σεισμός της Κεφαλονιάς γινόταν για παράδειγμα είτε σε Αθήνα είτε σε Θεσσαλονίκη, τώρα μπορεί να μιλούσαμε και για εκατοντάδες τραυματίες και θύματα αλλά και καταρρεύσεις πολυκατοικιών. Ελέγξτε τώρα τα σπίτια σας πριν να είναι αργά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν ο σεισμός των 9,0 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, όπου οι ζημιές ήταν μηδαμινές από τον σεισμό και πολλαπλές από το τσουνάμι. Ουσιαστικά ο σεισμός δεν σκότωσε άτομα αλλά το τσουνάμι. Τα κτίρια στην Ιαπωνία, ήταν και είναι σχεδιασμένα να αντέχουν τόσο δυνατούς σεισμούς και όπως είχαμε δει τότε, όντως είχαν αντέξει στα Ρίχτερ. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται στην Ελλάδα, μιας και σπίτια που χτίστηκαν βάση αντισεισμικού κανονισμού, είδαμε σε πολλούς σεισμούς και στον σεισμό της Κεφαλονιάς, να πέφτουν και να παθαίνουν σοβαρές ζημιές ...

"ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΣΩΣΤΑ !! ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ"

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add