Θεσσαλονίκη: Σημερα ερχεται το πρώτο καραβι με δρομολόγια στην Περαια, Ν.Επιβατες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαΐου 15, 2014

Θεσσαλονίκη: Σημερα ερχεται το πρώτο καραβι με δρομολόγια στην Περαια, Ν.Επιβατες

Έρχεται το πρώτο πλοιάριο που θα κάνει δρομολόγια στον Θερμαϊκό
Την ερχόμενη Πέμπτη έρχεται το πρώτο πλοιάριο που θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από την παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι τις απέναντι ακτές του Θερμαϊκού, με ενδιάμεση στάση τη Μαρίνα Καλαμαριάς. Το πρώτο καραβάκι που θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά.

Το έργο της θαλάσσιας συγκοινωνίας που αποτελούσε σήμα κατατεθέν για την πόλη τις δεκαετίες του '50 και του '60 επιτέλους υλοποιείται.

Στην Θεσσαλονίκη θα φτάσουν άλλα δύο πλοιάρια (χωρητικότητας 180, 110 και 140 επιβατών, αντίστοιχα) και θα διανύουν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Νέοι Επιβάτες, σε περίπου 50 λεπτά.

«Επιτέλους δίνουμε ζωή στον Θερμαϊκό κόλπο. Η θαλάσσια συγκοινωνία θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού να μετακινούνται άμεσα από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντίστοιχα στους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς να μεταβαίνουν στο Δήμο Θερμαϊκού με φτηνό εισιτήριο (σ.σ. 2,5 ευρώ). Συγχρόνως με τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία εξυπηρετείται η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο thestival ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.

Τα δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη θα γίνονται αρχικά κάθε μία ώρα και τους καλοκαιρινούς μήνες κάθε 30 λεπτά, ενώ τα καραβάκια θα πλέουν στο Θερμαϊκό, με ταχύτητες 13-14 μιλίων την ώρα.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add