Ξεφορτώσου τη λειτουργία «Διαβάστηκε» στο Facebook chat σε Google Chrome - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Απριλίου 26, 2014

Ξεφορτώσου τη λειτουργία «Διαβάστηκε» στο Facebook chat σε Google Chrome



Κάθε φορά που πραγματοποιείται μία συνομιλία με δύο χρήστες του Facebook, ο κάθε χρήστης γνωρίζει πότε ο άλλος χρήστης έχει διαβάσει το τελευταίο του μήνυμα. Αυτό μερικές φορές είναι καλό, όμως παραβιάζει κατά πολύ την ιδιωτικότητα των χρηστών. Μιλάω για τη γνωστή πλέον λειτουργία «Διαβάστηκε», η οποία χρησιμοποιείται στο Facebook chat για συνομιλίες έως και πολλών ατόμων.


Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή και να βρίσκατε πάλι την ελευθερία στο να ανοίγετε όλα τα μηνύματα που σας έρχονται, χωρίς δεύτερη σκέψη;

Facebook: Απενεργοποίηση του «Διαβάστηκε» στο chat για Google Chrome


Αααχ… Από τότε που βγήκε η λειτουργία «Διαβάστηκε στις (ώρα)» (Seen …) στοFacebook chat, χάθηκε και το τελευταίο δείγμα ιδιωτικότητας. Φοβάσαι να δεις ένα μήνυμα, γιατί αν το κάνεις και δεν απαντήσεις αμέσως ή δεν απαντήσεις καθόλου, τότε ο άλλος χρήστης θα αναρωτιέται αν «τον γράφεις» στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.
Ευτυχώς, υπάρχουν τελικά διάφοροι τρόποι απενεργοποίησης της λειτουργίας «Διαβάστηκε στις (ώρα)» και στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με έναν από αυτούς και συγκεκριμένα με την επέκταση Facebook™ Chat Privacy για Google Chrome.
ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
Αυτό που θα χρειαστείς αρχικά, είναι ο browser Google Chrome. Αφού εγκαταστήσεις το πρόγραμμα, θα πρέπει να το ανοίξεις, να επισκεφθείς το Chrome Web Store και την επέκταση Facebook™ Chat Privacy και να πραγματοποιήσεις κανονικά την εγκατάσταση της.

Αν έκανες σωστά τη διαδικασία και επισκεφθείς το Facebook από τον Google Chrome, τότε θα δεις ένα νέο εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος του Google Chrome, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα. Για να λειτουργεί σωστά η επέκταση, θα πρέπει πατώντας το εικονίδιο η πρώτη επιλογή να γράφει Disable.
Τίποτα περισσότερο δε χρειάζεται. Δοκιμάσαμε σήμερα (14/09/13) την επέκταση στην τελευταία σταθερή έκδοση του Google Chrome (Έκδοση 29.0.1547.66 m) και σε Windows 7 Professional (SP1) και όλα δούλεψαν ρολόι.
Τέλος, η επέκταση μαζί με τη λειτουργία «Διαβάστηκε στις (ώρα)» απενεργοποιεί και τη λειτουργία η οποία ενημερώνει στον άλλο χρήστη πότε ο χρήστης πληκτρολογεί ένα μήνυμα.
ΠΗΓΗ + ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: