Τριχόπτωση. Φυσικές λύσεις για να κρατήσετε τα μαλλιά σας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2014

Τριχόπτωση. Φυσικές λύσεις για να κρατήσετε τα μαλλιά σας

Μάθετε όλους τους φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την τριχόπτωση...
 Το στρες, οι ορμονικές διαταραχές, η κακή διατροφή, η λήψη κάποιων φαρμάκων,  η κληρονομικότητα και ορισμένα λάθη που κάνουμε στη φροντίδα τους, είναι μερικές από τις αιτίες που μπορεί να μας προκαλέσουν τριχόπτωση, που κάποιες φορές είναι παροδική και άλλες φορές μόνιμη. Διαβάστε ποια λάθη πρέπει να αποφεύγετε και πως θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας με τις αποτελεσματικότερες φυσικές λύσεις που υπάρχουν.

Οι αιτίες:
*Ο χαμηλός σίδηρος
*Η βασική αιτία τριχόπτωσης είναι η ανδρογενετική αλωπεκία ή ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία στις γυναίκες
*Διάφορα ενδοκρινικά προβλήματα και ορμονικές διαταραχές, διαταραχές του θυρεοειδούς
*Διαταραχές περιόδου
*Μερικές φορές η λήψη ορισμένων φαρμάκων (αντιπηκτικά, αντιαρθριτικά, αντικαταθλιπτικά)
*Πολυκυστικές ωοθήκες
*Λοιμώξεις
*Υψηλός πυρετός  για πολλές ημέρες.


  • Περιορίστε τη με μασάζ και λάδι: Ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να αυξήσει την ροή του αίματος στην περιοχή και τη μεταφορά των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών στο θύλακα της τρίχας. Μπορείτε ακόμη μία φορά την εβδομάδα πριν το λούσιμο να κάνετε απαλό μασάζ με λίγο λάδι ελιάς στο τριχωτό του κεφαλιού για δύο λεπτά. Απλώστε το σε ολόκληρο το κεφάλι σας και αφήστε  το για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε.  Θα τονώσει τα μαλλιά σας.  
  • Κάντε αρωματοθεραπεία: Ενδεχομένως να περιορίσετε κάπως την τριχόπτωση με τη χρήση των αιθέριων ελαίων. Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας και του δεντρολίβανου είναι τα κατάλληλα για αυτήν την περίπτωση. Προσθέστε 6 με 7 σταγόνες από το καθένα σε 150 ml  έλαιο βάσης και εφαρμόστε το με απαλό μασάζ.  
  • Προσπαθήστε να περιορίστε το στρες που αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες τριχόπτωσης, η οποία όμως είναι αναστρέψιμη. Η τριχόπτωση που προκαλεί το στρες  μπορεί να είναι έντονη. Μπορεί ακόμη να είναι διάχυτη σε όλο το τριχωτό ή να εμφανίζεται τοπικά.  Δοκιμάστε ομοιοπαθητική  Ο ομοιοπαθητικός γιατρός, αφού πάρει το πλήρες ιστορικό σας, θα σας δώσει τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.  Περισσότερα από 20 ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.  
  • Οι βιταμίνες που θα βοηθούν: Η βιταμίνη Α μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας και δεν πρέπει να λείπει από τον οργανισμός σας καθώς η έλλειψή της ενδέχεται να προκαλέσει τριχόπτωση. Θα τη βρείτε στα καρότα και το συκώτι. Όταν η βιοτίνη είναι μειωμένη στον οργανισμό αδυνατίζουν τα μαλλιά και οι τρίχες γίνονται εύθραυστες. Για να μην σας λείψει αποφύγετε τις αυστηρές δίαιτες. Τροφές που την περιέχουν είναι ο τόνος, οι ηλιόσποροι και το συκώτι. Τα ωμέγα-3 λιπαρά των ψαριών δεν ωφελούν μόνο την καρδιά μας, αλλά και τα μαλλιά μας. Θα τα βρείτε στα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός.  Τα λάθη που επιδεινώνουν την τριχόπτωση  
Αν θέλετε να περιορίσετε την τριχόπτωση θα πρέπει να αποφεύγετε :
  1. Το πιστολάκι με καυτό αέρα γιατί μπορεί να προκαλέσει παροδική απώλεια κάποιου αριθμού τριχών χωρίς ωστόσο να προκαλεί μόνιμη τριχόπτωση. Κρατήστε το σε απόσταση τουλάχιστον  30 εκατοστών και ρυθμίστε το να βγάζει χλιαρό αέρα.  
  2. Ορισμένες δίαιτες  στις οποίες απουσιάζουν το κρέας, οι πρωτεΐνες και μεταλλικά στοιχεία κυρίως ο σίδηρος. Σε περίπτωση που κάνετε λοιπόν κάποια δίαιτα, καλό είναι να λαμβάνετε μία πολυβιταμίνη την ημέρα ή μία εξειδικευμένη για τα μαλλιά πολυβιταμίνη, αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας. 
  3. Το δυνατό στέγνωμα:  Μη σκουπίζετε με βίαιες κινήσεις τα μαλλιά σας με την πετσέτα.  
  4. Οι σφικτές αλογοουρές για μεγάλο χρονικό διάστημα.  
  5. Το πολύ συχνό λούσιμο. Αποφύγετε ακόμη να βάφετε τα μαλλιά σας πάνω από μία φορά το μήνα.
Πηγή: http://www.lifezone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: