Φροντίδα χεριών κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 09, 2013

Φροντίδα χεριών κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου

Τίποτα άλλο δεν προδίδει την πραγματική ηλικία ενός ανθρώπου, όπως τα χέρια.
Για αυτό το λόγο ποτέ δεν πρέπει να παραμελούμε την φροντίδα τους, τα αποτελέσματα της οποία είναι πολύ αποτελεσματικά.
  • Χρησιμοποιήστε κρέμα χεριών - χέρια και χειμώνας - Υπάρχουν διάφορες κρέμες χεριών με διαφορετική σύνθεση και δράση, ενώ η κύρια τους λειτουργία είναι η ενυδάτωση. Κατά την διάρκεια του χειμώνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θρεπτική ή επανορθωτική κρέμα χεριών, η οποία δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα για την προστασία της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε την τόσο συχνά, όσο χρειάζεται. Όταν βγαίνετε έξω να αποφεύγετε τις κρέμες, που έχουν βάση την γλυκερίνη. Η γλυκερίνη δεν συνδυάζεται με χαμηλές θερμοκρασίες και κινδυνεύετε η επιδερμίδα σας να ξηραθεί ακόμα περισσότερο.
  • Απολέπιση, μασάζ και μάσκα - χέρια και χειμώνας - Η επιδερμίδα στα χέρια μας χρειάζεται απολέπιση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Εφαρμόστε την κρέμα απολέπισης και κάντε μασάζ. Μετά εφαρμόστε μια θρεπτική μάσκα χεριών. Μ’αυτό τον τρόπο η κρέμα χεριών για καθημερινή χρήση θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.
    Συχνά μπορείτε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα σαν το ελαιόλαδο. Είναι πιο αποτελεσματικό και δεν περιέχει τις χημικές ουσίες, που για παράδειγμα έχει η κρέμα. Εκτός από αυτά μόνο το λάδι απορροφάται  βαθιά στην επιδερμίδα και στα νύχια. Η χρήση του γίνεται με τον εξής τρόπο: το απλώνεται στα χέρια, μετά κάνετε μασάζ στα δάχτυλα, στη παλάμη και μετά το εφαρμόζεται καλά και στα νύχια.
  • Συμβουλές για την αποφυγή κρυοπαγήματα - χέρια και χειμώνας - Κατά την διάρκεια της χειμερινής και της φθινοπωρινής εποχής πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε γάντια. Σε περίπτωση που ο χειμώνας είναι πάρα πολύ σκληρός, 20 λεπτά πριν να βγείτε έξω πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κρέμα χεριών για το κρύο. Συνήθως αυτό το είδος κρεμάς περιέχουν λίπος από βιζόν και δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα στην επιφάνια της επιδερμίδας. Μ’αυτό τον τρόπο θα προστατέψετε τα χέρια σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι όμως απίθανο να φτάσει η θερμοκρασία εδώ μέχρι -20 βαθμούς.
Πηγή: http://omorfia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add