Η σάουνα – οφελή για την υγεία και την ομορφιά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 06, 2013

Η σάουνα – οφελή για την υγεία και την ομορφιά

Μια παράδοση της Φιλανδίας. Αποτελεί ένας φυσικός, δροσιστικός και ξεκούραστος τρόπος
καθαρισμού του σώματος μέσω της έντονης εφίδρωσης και απαλλαγής από την καθημερινή ένταση. Η πιο δημοφιλής είναι η φινλανδικής σάουνα.
Η υψηλή θερμοκρασίας (περίπου 80 βαθμούς) και η χαμηλή υγρασία (περίπου 25%) δημιουργούν ένα κατάλληλο περιβάλλον για τon ιδρώτα και τον βαθύ καθαρισμό των πόρων.
Ποια είναι τα όφελη της σάουνας για την υγεία μας;
  • χαλαρώνει και ηρεμεί κουρασμένους μύες, απελευθερώνει από την ένταση και ανακουφίζει από το άγχος και την ψυχική κόπωση.
  • Αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού.
  • Αυξάνει το ρυθμό της ροής του αίματος και βοηθάει στην υγιή καρδιά να βρίσκεται πάντα σε καλή κατάσταση.
  • Προσωρινά παρατηρείται μια ανακούφιση από τον πόνο των αρθριτικών.
  • Διεγείρει την απελευθέρωση των φυσικών παυσίπονων του σώματος.
  • Επιδράει θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την αντοχή του οργανισμού σε ορισμένες ασθένειες.
  • Σε μια θεραπεία στην σάουνα, μπορούν να καούν 300 θερμίδες.
  • Θα έχετε καθαρό και νωπό δέρμα.
Εκτός της γνωστής σε όλους μας κλασικής σάουνα της Φιλανδίας, υπάρχουν ακόμα δυο είδη σάουνας – ατμόσαουνα (χαμάμ) και υπέρυθρη σάουνα.
Η υπέρυθρη σάουνα (χαμάμ) – για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι 43-46 βαθμούς και η υγρασία 100%. Όλα αυτά συμβάλουν για την εφίδρωση και την αναζωογόνηση, καθώς και συνήθως στον χώρο μέσα υπάρχει ατμός. Όσον αφορά τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ (Το ατμόλουτρο).
Η υπέρυθρη σάουνα – οι υπέρυθρες ακτίνες χρησιμοποιούνται για να θερμαίνουν τα αντικείμενα στην σάουνα μέσα αντί ζεστό αέρα. Αυτό το είδος σάουνας είναι πιο αποτελεσματικό, επειδή η θερμότητα διεισδύει πιο βαθιά στο δέρμα σε σύγκριση με τις κλασικές σάουνες, Στις σάουνες υπερύθρων ακτινίων, το αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων δεν εκτίθεται σε ζεστό αέρα, παρ’όλο αυτά η βαθιά διείσδυση της θερμότητας βοηθάει στην εξάλειψη των τοξινών, του αλκοόλ, της νικοτίνης και των μετάλλων. Μειώνει την κυτταρίτιδα, αυξάνει το επίπεδο των ορμονών, βοηθάει την ανάπτυξη και αντιμετωπίζει την χρονική κόπωση. Σε διάστημα μισής ώρας μιας θεραπείας στην σάουνα θα καούν περισσότερες θερμίδες, απ,ότι με τρέξιμο για την ίδιο χρόνο. Θεωρείται, ότι οι υπέρυθρες σάουνες με ηλεκτρικό φως εμποδίζουν το καρκίνο και είναι κατάλληλες για ανθρώπους που πάσχουν απ’αυτή την ασθένεια, επειδή αυξάνουν το επίπεδο του κορεσμού του οξυγόνου και αποβάλλει τα ραδιενεργά απόβλητα. Είναι κατάλληλες και για χρόνιες παθήσεις. Το μοναδικό είδος σάουνας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται από ανθρώπους με φλεβίτιδα, μεταλλικά εμφυτεύματα, υπέρταση και διαβήτη.
Οπωσδήποτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας εάν αυτό το είδος σάουνας είναι κατάλληλο για την υγεία σας και πόσο συχνά μπορείτε να την επισκέπτεστε. Μην ξεχνάτε, ότι όσο και ωφέλιμη και να είναι μπορεί να έχει αντίθετες συνέπειες σε περίπτωση που δεν είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο οργανισμό ή δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Πηγή: http://omorfia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add