Φροντίδα της επιδερμίδας προσώπου το χειμώνα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2013

Φροντίδα της επιδερμίδας προσώπου το χειμώνα

Με την έναρξη του χειμώνα οι προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών για την επιδερμίδα μας
αυξάνονται. Σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές σε σχέση με την κατάλληλη φροντίδα της επιδερμίδας προσώπου, ώστε αυτή να είναι καθαρή και σε καλή υγιεινή κατάσταση κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Ενυδάτωση - φροντίδα της επιδερμίδας το χειμώνα

Τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα είναι σημαντικά για την καλή υγιεινή κατάσταση της επιδερμίδας. Συνήθως τα καλλυντικά προϊόντα καθαρισμού, που χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι δεν είναι κατάλληλα για το χειμώνα, επειδή η επιδερμίδα αντιδρά με διαφορετικό τρόπο όταν υπάρχει πτώση  θερμοκρασίας. Το μυστικό των καλλυντικών προϊόντων για το χειμώνα είναι η καλή ενυδάτωση. Το σημαντικότερο είναι αυτά τα προϊόντα να μην περιέχουν επιθετικά καθαριστικά συστατικά, επειδή οι στυπτικές ουσίες και το αλκοόλ ξηραίνουν επιπλέον το δέρμα. Οι ενυδατικές ιδιότητες προστατεύουν την επιδερμίδα στις  χαμηλές θερμοκρασίες, στον άνεμο και στους ζεστούς χώρους.
Διαλέξτε κάποια θρεπτική κρέμα προσώπου και εφαρμόστε την ομοιόμορφα με απαλές κινήσεις μασάζ. Όμως μην το παρακάνετε  σε ποσότητες. Η επιδερμίδα σας χρειάζεται ακριβώς τόση ποσότητα κρέμας, όσο να απορροφηθει και να έχουμε ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα. Την ημέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον ποσότητα ροδόνερου ή ειδικό σπρέι, για να κρατήσετε την υγρασία.

Μην ξεχνάτε και την απαραίτητη ποσότητα νερού, που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά και βεβαίως και την σωστή διατροφή. Αντιθέτως, και τα πιο ποιοτικά καλλυντικά προϊόντα δε θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας σε περίπτωση που ο οργανισμός δεν έχει την απαραίτητη ενυδάτωση και σωστή διατροφή.

Προστασία από τον χειμερινό ήλιο - φροντίδα της επιδερμίδας το χειμώνα

Χρησιμοποιήστε προϊόντα με αντηλιακό δείκτη προστασίας, σε περίπτωση που είστε περισσότερες ώρες έξω. 17% από τις ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στην άμμο και 80% στα χιόνια.

Πηγή: http://omorfia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add