5 γιορτινά λάθη μακιγιάζ προς αποφυγήν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2013

5 γιορτινά λάθη μακιγιάζ προς αποφυγήν

Οι γιορτές έφτασαν και εσύ ετοιμάζεσαι πυρετωδώς για το ρεβεγιόν! Τι θα φορέσεις και φυσικά τι μακιγιάζ θα κάνεις είναι τα πρώτα θέματα που έρχονται στο μυαλό σου. Παρακάτω θα βρεις ταλάθη που πρέπει να αποφύγεις τις γιορτινές αυτές ημέρες στο μακιγιάζ σου για να είσαι κούκλα!



Δεν είσαι εσύ ο Άϊ-Βασίλης: μπορεί να έχεις στο μυαλό σου τα ροδοκόκκινα μάγουλα του Santa αλλά μην το σκέφτεσαι όταν απλώνεις το ρουζ σου. Άπλωσε μια στρώση σε κάθε μάγουλο στην απόχρωση εκείνη που ταιριάζει στην απόχρωση της επιδερμίδας σου και το χρώμα των μαλλιών σου και αν θέλεις να δημιουργήσεις γωνίες στα μάγουλα -ειδικά αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο- τοποθέτησέ το μπρόνζερ κάθετα κάνοντας blending, ενώ αν έχεις αδύνατο, στενό πρόσωπο, μπορείς να «δημιουργήσεις» ζυγωματικά απλώνοντας το ρουζ κυκλικά στα μάγουλα και προσθέτοντας highlighter ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά.



Οι ψεύτικες βλεφαρίδες σου! Είπες να τονίσεις λιγάκι το βλέμμα σου με μια σειρά ψεύτικες βλεφαρίδες και τελικά υπάρχει πάντα ο φόβος να σου μείνουν στο χέρι! Τα βασικά που πρέπει να προσέξεις εδώ είναι να βρεις καλής ποιότητας βλεφαρίδες και προτίμησε αυτά που είναι σαν τούφες αφού δείχνουν σαν αληθινές μόλις μπουν επάνω στις στις δικές σου! Για να μην καταλάβει κανείς πως φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες μπορείς να απλώσεις το άι-λάινερ σου για να καλύψεις τυχόν κενά ανάμεσα στην ψεύτικη βλεφαρίδα και το βλέφαρο σου. Η κόλα που θα χρησιμοποιήσεις παίζει επίσης ρόλο για να μείνουν αρκετά. Αν όμως δεις κάποιο σημείο να ξεκολλάει καλύτερα είναι να τις αφαιρέσεις και να απλώσεις την μάσκαρα. Μην αφήσεις την βλεφαρίδα να φαίνεται πως έχει αρχίσει να ξεκολλάει!

Πώς αφαιρούνται
Για να αφαιρέσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες, απλά τράβηξές τες απαλά!
Αν συναντήσεις δυσκολία, βρέξε μία μπατονέτα με ξεβαφτικό ματιών, τοποθέτησέ την στο ματόκλαδό σου για λίγο ώστε να μαλακώσει η κολλητική ουσία και τράβηξε την ψεύτικη βλεφαρίδα!

Προσοχή στο γκλίτερ: επειδή μέρες που είναι λίγη λάμψη την θέλεις, καλό είναι να προσέξεις εδώ. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι να βάλεις γκλίτερ σε ένα σημείο. Αν διαλέξεις μια ιριδίζουσα σκιά ή μια σκιά με γκλίτερ τότε σίγουρα δεν πρέπει να απλώσεις στα μάγουλα σου ένα ρουζ σε ιριδίζουσα μορφή. Κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό και θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. 

Το φλογερό κόκκινο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλες στην ίδια απόχρωση και δεν μπορούμε όλες να φοράμε ένα κόκκινο. Το βασικό εδώ είναι βρεις αυτή την απόχρωση που σου πηγαίνει αλλά και να σκεφτείς σε τι τόνους θα κινείται και το υπόλοιπο μακιγιάζ σου! Δεν είναι ανάγκη να υπερβάλλεις με το κόκκινο κραγιόν αρκεί να μείνεις στο να απλώσεις στενά στο όριο των χειλιών σου και να μην ξεφύγεις. 

Το να καλύψεις τις ατέλειες είναι πού σημαντικό αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις και έχεις διχρωμίες. Φρόντισε να καλύψεις τις ατέλειες με ένα μέικ-απ ακριβώς στην ίδια απόχρωση του δέρματος σου και άπλωσε μια ελαφριά πούδρα. Με ένα καλό σκραμπ αφήνεις την επιδερμίδα χωρίς νεκρά κύτταρα και έτοιμη να δεχθεί το μέικ-απ αφήνοντας την επιδερμίδα σου ομοιόμορφη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: