Είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών μας το conditioner; Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σωστή χρήση του - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

Είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών μας το conditioner; Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη σωστή χρήση του

Είναι ο καλύτερος φίλος του σαµπουάν σας και τώρα οφείλει να γίνει και δικός σας. Το conditioner είναι ένας πολύτιµος σύµµαχος που θα σας βοηθήσει να αναδείξετε την υγιή όψη των µαλλιών σας.
Γιατί να το χρησιµοποιήσω;

Τα conditioners (ή αλλιώς µαλακτικά) περιέχουν συστατικά που ενισχύουν τη βελτίωση της υφής και της υγείας των µαλλιών. Τα µικρά σωµατίδια των ενεργών συστατικών τους «προσκολλώνται» σε συγκεκριµένα σηµεία της τρίχας θεραπεύοντάς την. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σιλικόνη επικάθεται γύρω από τις άκρες της τρίχας, ενώ οι λιπαρές αλκοόλες στις ρωγµές στην επιφάνειά της αναδοµώντας την και προστατεύοντάς την από την καθηµερινή φθορά.
Τι µου ταιριάζει;

Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που χρησιµοποιείτε απευθύνεται στις δικές σας ανάγκες. Στην αγορά θα βρείτε πολλά είδη conditioner κατάλληλα για όλους τους τύπους µαλλιών. Προσέξτε όµως αν έχετε λεπτά και άτονα µαλλιά να αποφύγετε τα conditioners που θρέφουν και αναδοµούν την τρίχα επειδή βαραίνουν τα µαλλιά κάνοντάς τα να δείχνουν «πεσµένα». Σε αυτή την περίπτωση προτιµήστε προϊόντα µε ελαφριά σύνθεση που βελτιώνουν την κατάσταση των µαλλιών χωρίς να επηρεάζουν τον όγκο τους.
Η σωστή χρήση
Λουστείτε και ξεβγάλτε καλά. Επιλέξτε την ποσότητα conditioner που θα χρησιµοποιήσετε ανάλογα µε το µήκος των µαλλιών σας. Απλώστε το προϊόν κατά µήκος των µαλλιών, δίνοντας περισσότερη έµφαση στις άκρες και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά (υπάρχουν όµως και conditioner του ενός λεπτού για εσάς που έχετε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σας). Έχετε υπόψη ωστόσο ότι, αν το µαλακτικό σας είναι πολύ θρεπτικό, καλό είναι να µην το χρησιµοποιείτε κάθε φορά που λούζεστε αλλά κάθε δεύτερη. Στο εµπόριο όµως µπορείτε να βρείτε και προϊόντα νέας τεχνολογίας που µπορούν να χρησιµοποιηθούν και πιο συχνά, δηλαδή ύστερα από κάθε λούσιµο.


Πηγή: http://www.govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: