5 μέρη όπου τα Χριστούγεννα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2013

5 μέρη όπου τα Χριστούγεννα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία

 Όταν μιλάς για Χριστούγεννα, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου είναι τα στολισμένα δέντρα, τα γκι, τα δώρα και φυσικά, ο Άγιος Βασίλης. Διάβασε για πέντε μέρη στον κόσμο που, αν τα επισκεφτείς τη συγκεκριμένη περίοδο, θα έχεις να θυμάσαι και κάτι παραπάνω…

Ικανά να σε μεταφέρουν σε έναν αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο κόσμο, τα πέντε παρακάτω μέρη έχουν τις χριστουγεννιάτικες “ιδιοτροπίες” τους.
Στο Καράκας της Βενεζουέλας έχουν τα δικά τους έθιμα

Πάνω από όλα οργανωτικοί. Αυτή η λέξη αντιπροσωπεύει τους υπευθύνους των θρησκευτικών εορτασμών καθώς έχουν μια μεγάλη ευθύνη τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οφείλουν να κλείσουν τους δρόμους προκειμένου να μην εμποδίζουν την πρόσβαση των πιστών, που θα έρθουν στην εκκλησία με… πατίνια roller! Εάν ποτέ αποφασίσεις να ταξιδέψεις ως εκεί την περίοδο των Χριστουγέννων, έχε υπόψιν σου ότι δε θα δεις και πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους. Και αυτό γιατί απαγορεύεται η κυκλοφορία τους μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ προκειμένου οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τα πατίνια τους ελεύθερα όλες τις μέρες, από τις 16 Δεκέμβρη μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Εάν αποφασίσεις να πας:
Έχε μαζί σου πατίνια και ένα μίνι φαρμακείο. Το τελευταίο θα σου χρειαστεί σε περίπτωση που δοκιμάσεις το “άθλημα” για πρώτη φορά!
Γιουκοσλαβική νοικοκυροσύνη

Σε χωριά, όπως το Сakynebo αλλά και σε κάποιες πόλεις της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, κύριο μέλημα των οικοδεσποτών είναι να ικανοποιήσουν τον καλεσμένο την περίοδο των Χριστουγέννων. Έτσι, οι νοικοκυρές ραντίζουν τα τραπεζομάντιλα τους με κόκκινο κρασί, ώστε να αποφύγουν πιθανή ντροπιαστική στιγμή των φιλοξενούμενων, σε περίπτωση που τους λερώσουν κάποιο καταλάθως. Ακόμα και σε εστιατόρια, οι επισκέπτες δεν απορούν όταν βλέπουν ένα τραπεζομάντιλο με λεκέδες.

Εάν αποφασίσεις να πας:
Απόφυγε τα λευκά ρούχα και πουκάμισα, για ευνόητους λόγους.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς…γιορτάζουν!

Αν πάλι βρεθείς την περίοδο των Χριστουγέννων στον Καναδά, αποκλείεται να μη χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζική μεταφοράς για τη μετακίνησή σου. Θα εκπλαγείς από το πόσο όμορφα στολισμένα είναι, πολύ πιθανό μάλιστα να πέσεις πάνω σε μερικούς Άγιους Βασίληδες που περιμένουν να μπουν στο μετρό…

Εάν πάλι είσαι περισσότερο τυχερός, ίσως πέσεις πάνω στη καθιερωμένη Santa Claus Parade (παρέλαση των Άγιων Βασίληδων) με απόλυτους πρωταγωνιστές τον παππούδες με την κόκκινη στολή και την άσπρη γενειάδα που μοιράζουν δωράκια στους παρευρισκομένους.

Εάν αποφασίσεις να πας:
Πάρε την ειδική κάρτα μεταφορών των ΜΜΜ για να απολαμβάνεις πιο οικονομικά τις χριστουγεννιάτικες βόλτες σου.
Χριστούγεννα στην Σουιδική κατοικία του Τρυποκάρυδου

Αποτελέι την attraction των τουριστών τους χειμερινούς μήνες και ειδικά στις γιορτές. Το ξενοδοχείο του τρυποκάρυδου “Woodpecker Hotel” συγκαταλέγεται στα πιο μικρά και ζεστά ξενοδοχεία του κόσμου, αφού μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ένα άτομο ή ζευγάρι στο ένα και μοναδικό σπίτι του. Χτισμένο πάνω σε δέντρο ηλικίας 130 ετών, το παραδεισένιο σπιτάκι αιωρείται 13 μέτρα πάνω από το έδαφος του δημόσιου πάρκου όπου βρίσκεται, κοντά στη Στοκχόλμη.

Για τα Χριστούγεννα μάλιστα, όποιος θέλει να το επισκεπτεί κλείνει πολλούς μήνες πριν, έως και χρόνο, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και το σπιτάκι… ένα. κάνοντας μάλιστα τη βόλτα σου στη Στολκόχλη τις γιορτινές μέρες, ίσως πετύχεις ένα κοριτσάκι με μακρύ λευκό χιτώνα και ένα στεφάνι από αναμμένα κεριά στα μαλλιά. Μην τρομάξεις, θα σου προσφέρει ζεστό καφέ και κουλουράκια, όπως ορίζει το έθιμο, ενώ θα τραγουδήσει παλιά κάλαντα.

Εάν αποφασίσεις να πας:
Πάρε μαζί σου το ταίρι σου. Τέτοιο μακρινό ταξίδι, αξίζει να το ζήσεις με παρέα.
Χαβανέζικο Wind-surfing για τα “χρόνια πολλά”

Γνώριζες ότι στην εξωτική Χαβάη, η παράδοση θέλει τον Άη Βασίλη να μετακινείται με κανό, αντί του πατροπαράδοτου ελκήθρου; Δεν είναι μόνο αυτό όμως το περίεργο χαβανέζικο έθιμο. Οι κάτοικοι, δεν τιμούν τη γευστική γαλοπούλα, καθώς προτιμούν το χοιρινό και τη σούπα noodle και σολωμό.
Εάν πας στη Χαβάη λοιπόν την περίοδο των Χριστουγέννων κάποια στιγμή της ζωής σου, πολύ πιθανό να μη συναντήσεις βαρύ χειμώνα. Αντίθετα, ίσως πέσεις πάνω σε παιδάκια ή και σε μεγαλύτερους που πηγαίνουν στην παραλία για να δοκιμάσουν το Wind-surf που πήραν για Χριστουγεννιάτικο δώρο…

Τέλος, μην απορήσεις αν δεις έλατα ή και πεύκα να ξεφυτρώνουν μέσα από τα σπίτια. Οι κάτοικοι της Χαβάης προτιμούν να στολίζουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα τους στο πίσω μέρος της αυλής τους και όχι στο σαλόνι του σπιτιού τους.
Εάν αποφασίσεις να πας:
Χαβάη είναι αυτή. Όποια περίοδο και να πας δε θα απογοητευτείς.

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: