Μέρος Γ: Τρεις ηθοποιοί των Νέων Πρωταγωνιστών μιλούν για την ομάδα τους. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2013

Μέρος Γ: Τρεις ηθοποιοί των Νέων Πρωταγωνιστών μιλούν για την ομάδα τους.


Αγαπητοι αναγνωστες στο Γ΄ μερος της σειρας συνεντευξεων, 
εχουμε την ευκαιρεια να μιλησουμε με 
την Κατερινα Παπαδοπουλου, την Μαρια Τζουμακαρη & την Κατερινα Χαριτιδου.

________________________________________________
   Ακολουθει συνεντευξη με την Κατερινα Παπαδοπουλου   
________________________________________________
-Εσάς πως θα σας δούμε πάνω στη σκηνή; Στα παρασκήνια πως είναι οι πρόβες μεταξύ σας; Εμφανίζομαι σε μια μικρή πράξη (guest) από αυτές που έχουν προστεθεί στη φετινή παράσταση. Έχω τον ρόλο μιας μητέρας η οποία δεν είναι καθόλου λαϊκή θα έλεγα και μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας. Επιπλέον, συμμετέχω και σε ένα χορευτικό σχήμα το ''die for you'' κάνοντας μια από τις χορεύτριες! Όσον αφορά τις πρόβες, υπάρχει θερμό κλίμα και συνεργασία.

-Μελλοντική συνεργασία με τους Νέους Πρωταγωνιστές θα ήταν πιθανό ενδεχόμενο; Αν θέλατε να παίξετε έναν ρόλο τι ρόλος θα ήταν και τι έργο; Ένα δικό σας μήνυμα στους συνεργάτες σας... Όχι απλώς ενδεχόμενο.Θα ήθελα πολύ να υπάρξει μια μελλοντική συνεργασία και από μεριάς μου θα το επιδιώξω. Μου έρχονται πολλοί ρόλοι στο μυαλό που θα ήθελα να υποδηθώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κλίνω σε κάτι πιο δραματικό.Σε κάτι που θα περιέχει ίντριγκα,πάθος,σασπένς.
Eύχομαι οι συνεργάτες μου και όλα τα μέλη αυτής της ομάδας γενικότερα να μη σταματήσουν να ασχολούνται με πράγματα που τους γεμίζουν και να μην εγκαταλείψουν ποτέ μα ποτέ τα όνειρα τους.

-Ποιος ο ρολος σας στο θεατρο και πως σας εγινε η προταση να συμμετάσχετε;Ο ρόλος μου όπως σας είπα και παραπάνω είναι αυτός μιας μητέρας. Η πρόταση έγινε αμέσως μόλις θέλησα να γνωρίσω προσωπικά τον δημιουργό της ομάδας και να συμμετέχω σε αυτή.

-Υπαρχουν σκηνες που σας δυσκολεψαν ή πιστευετε θα εχετε δυσκολια;Μέχρι στιγμής όχι δεν υπάρχει κάποια σημαντική δυσκολία. Θεωρώ ότι έχω μπει στο πετσί του ρόλου και ότι τα καταφέρνω αρκετά καλά. Εκεί που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και υπάρχει ένα επίπεδο δυσκολίας είναι θα έλεγα στο χορευτικό σχήμα ''die for you'', καθώς χρειάζεται συγκέντρωση, συγχρονισμός και φυσικά η κατάλληλη εκφραστικότητα.

-Μιλήστε μας για την συνεργασία με την ομαδα των Νεων Πρωταγωνιστων!Η συνεργασία είναι χωρίς υπερβολές πολύ καλή. Υπάρχει προγραμματισμός, οργάνωση και συννενόηση. Τρία άκρως σημαντικά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν σε οποιαδήποτε ομάδα που έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Οπότε υπό τέτοιες συνθήκες πώς να μην είναι κάποιος ευχαριστημένος;

- Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο έργο και θελήσατε να συμμετασχετε σε αυτήν την παράσταση;Είχα πληροφορηθεί ότι η πρώτη παράσταση που ανέβηκε τον Μάιο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε ικανοποιημένους τους θεατές που πέρασαν όμορφα και γέλασαν με τη ψυχή τους. Αυτό ήταν αρκετό στο να θελήσω να συμμετέχω και εγώ στη συγκεκριμένη παράσταση.

-Τι κλιμα επικρατει στις γενικες προβες που εχετε; Το αποτελεσμα ειναι οπως το περιμενετε;Το κλίμα είναι καλό και θερμό. Υπάρχει συνεργασία από όλους τους ηθοποιούς και τα μέλη της ομάδας. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από ό,τι το περίμενα και όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

-Πως μαθατε για την ομαδα; Περασατε απο τεστ; Τον ρολο τον διαλεξατε εσεις;Για την ομάδα έμαθα μέσα από κοινούς γείτονες που έχω με τον δημιουργό της ομάδας. Όχι δε πέρασα από κάποιο τεστ και δεν διάλεξα εγώ τον ρόλο. Όταν μου δόθηκε συμφώνησα αμέσως, γιατι θεώρησα ότι είναι κάτι που μπορώ να υποστηρίξω για αυτό και έκλεισε η συμφωνία πολύ γρήγορα.

-Πρεπει να πετυχαινουμε στα ονειρα μας ανεξαρτητα απο το αν συμβαδιζει με τους καιρους μας ή οχι; Τυχον μελλοντικη συνεργασια με την ομαδα ή μη, θα ηταν θετικη η απαντηση σας ή αρνητικη; Και γιατι; Αναμφισβήτητα πρέπει να ακολουθούμε και να πετυχαίνουμε στα όνειρα μας σε όποιους καιρούς και αν βρισκόμαστε. Τα όνειρα είναι αυτά που μας κρατούν ζωντανούς και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να ανταποκριθούμε σε δύσκολες στιγμές και περιόδους που περνάμε.
       Θετική φυσικά. Η ομάδα είναι καλή και συνεργάσιμη, όπως προείπα. Πέρα από αυτό, είναι θέμα του καθενός το πώς βλέπει το θέατρο και την ενασχόληση του με αυτό. Για μένα το θέατρο είναι ζωή, είναι απελευθέρωση και καταπολέμηση κρυφών φόβων. Είναι η έκφραση του ''εγώ'' μας. Είναι ένα ταξίδι που τώρα ξεκίνησα και δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω...

________________________________________________
   Ακολουθει συνεντευξη με την Μαρια Τζουμακαρη    
________________________________________________
-Τι μηνυμα προσπαθειτε να περασετε με αυτη την παρασταση; Ειναι καταληλο για ολη την οικογενεια, ειναι παιδικό ή κατι αλλο;Μέσα από την παράσταση προσπαθούμε να περάσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας . Η ζωή δεν είναι μόνο χρήματα , επιτυχία , πλούτος και σκληρή δουλειά αλλά και αγάπη και όνειρα και στόχοι! Ένα νέο ζευγάρι ερωτεύεται και πετυχαίνει το στόχο του , προσπερνόντας τα εμπόδια της ζωής! Επιπλέον η τεχνη και ο έρωτας ανθίζουν και σε δύσκολες εποχές , όπως τώρα , γιατί αυτά τα άυλα αγαθά είναι που στην πραγματικότητα έχουν μεγάλη ανάγκη οι άνθρωποι , είναι βαθιά και διαρκούν.
Οι σκηνές του έργου απευθύνονται σε κάθε κοινό , ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι τυπικές παιρνόντας μηνύματα και κάποιες αρκετά χιουμοριστικές!

 -Εκτος θεατρου τωρα. Στην προσωπικη σας-επαγγελματικη ζωη με τι ασχολειστε;Είμαι φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας , ασχολούμαι εθελοντικά με ΑμέΑ αξιοποιόντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους , στο Ίδρυμα Άγιος Δημήτριος.

-Στο μελλον θα δεχοσασταν να συμμετασχετε παλι σε θεατρικη ομαδα;Στο μέλλον θα το ήθελα πολύ να συμμετεχω σε θεατρική ομάδα γιατί το θεατρο μου αρεσει πολύ και μεσα από αυτο νιωθω ότι μπορω να εκφραστώ!

-Στους Νεους Πρωταγωνιστες;Εαν συνεχιζα να ζω στη Θεσσαλονίκη μετα το τελος των σπουδών μου , ή αν εστω ζουσα σε μια κοντινη πόλη , θα το ηθελα πολύ να συμμετεχω στους Νέους Πρωταγωνιστές.

-Αφου τελειωσετε με την παρασταση και ηρεμήσετε απο το τρεξιμο, τι θα κρατησετε απο αυτη την εμπειρία σας; Τι αναμνησεις θα εχετε;
Θα εχω ευχαριστες αναμνησεις από το κλίμα της ομάδας και της παράστασης , που όλοι ανυπομονουμε πολύ γι αυτη !! Θα μου λείψουν οι πρόβες , το γέλιο , το τρεξιμο γενικά!

________________________________________________
   Ακολουθει συνεντευξη με την Κατερινα Χαριτιδου   
________________________________________________
-Τι μηνυμα προσπαθειτε να περασετε με αυτη την παρασταση; Ειναι καταληλο για ολη την οικογενεια, ειναι παιδικό ή κατι αλλο;Το θεατρικο εχει να κανει με την οικονομικη κριση, που ολοι λιγο η πολυ εχουμε να αντιμετωπισουμε την οικονομικη κριση. Οτι και να συμβαινει ομως εμεις πρεπει να το παλεψουμε και καποια στιγμη θα περασει. Ειναι καταλληλο για ολους.

-Εκτος θεατρου τωρα. Στην προσωπικη σας-επαγγελματικη ζωη με τι ασχολειστε;Αυτη τη στιγμη εκτος θεατρικου δεν ασχολουμαι με κατι ιδιαιτερο. Με τα μαθηματα του σχολειου.

-Στο μελλον θα δεχοσασταν να συμμετασχετε παλι σε θεατρικη ομαδα; Στους Νεους Πρωταγωνιστες;Πιστευω πως ναι. Μου αρεσει πολυ αυτο που συμβαινει, οι στιγμες που ολο το κοινο σε κοιταει, οι προβες και το γελιο. Και στους νεους πρωταγωνιστες!

-Αφου τελειωσετε με την παρασταση και ηρεμήσετε απο το τρεξιμο, τι θα κρατησετε απο αυτη την εμπειρία σας; Τι αναμνησεις θα εχετε; Το τρεξιμο ειναι ολη η εμπειρια! Το αγχος που οσο πλησιαζει η στιγμη της παραστασης γινεται μεγαλυτερο. Τα παιδια, εγω, ο σκηνοθετης μας που κανουμε τοσες πολλες προσπαθειες γι'αυτην την ομαδα. Το γελιο σε καθε προβα, το γελιο με τα επαναλαμβανομενα λογια που και καθε φορα γινονται ολο και πιο αστεια, οχι βαρετα.
  • Για να δειτε τη συνεντευξη του δημιουργου των Νεων Πρωταγωνιστων καντε κλικ > ΕΔΩ <
  • Για να δειτε τις συνεντευξεις των Εμμανουηλ-Θεοδοσατου-Χατζηαντωνογλου κλικ ΕΔΩ
  • Για να δειτε τις συνεντευξεις των Πασχαλιδη-Καλαιτζη-Θεοδοσατου κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: