Και η εγκυμοσύνη έχει εποχές – Μεγαλύτερος κίνδυνος για τα μωρά του Μαΐου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2013

Και η εγκυμοσύνη έχει εποχές – Μεγαλύτερος κίνδυνος για τα μωρά του Μαΐου


Τα μωρά που συλλαμβάνονται τον Μάιο έχουν 10%περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Πρίνστον, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρησηProceedings of the National Academy of Sciences.

Πιθανότερη αιτία οι επιστήμονες θεωρούν την έξαρση ιώσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όταν οι μητέρες πλησιάζουν στο τέλος της κύησης.

Άλλο ένα συμπέρασμα που προέκυψε από τη μελέτη είναι ότι τα μωρά που συλλαμβάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες τείνουν να ζυγίζουν οκτώ με εννιά γραμμάρια περισσότερο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ενδέχεται ενθαρρύνουν περισσότερες έγκυες να εμβολιαστούν κατά του ιού της γρίπης.

Η έρευνα
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ερευνητές Τζάνετ Κάρι και Χέινς Σβαντ του Κέντρου Υγείας και Ευημερίας του Πρίνστον συνέκριναν πάνω από 1,4 εκατομμύρια παιδιά που γεννήθηκαν από 647.050 μητέρες στη Νέα Υόρκη και την Πενσιλβάνια. Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στην ημερομηνία σύλληψης και την κατάσταση της υγείας των παιδιών κατά τη γέννα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η πιθανότητα πρόωρης γέννησης, τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, είναι κατά μέσο όρο 13% υψηλότερη για τα μωρά που συνελήφθησαν τον μήνα Μάιο, συγκριτικά με τα μωρά που συνελήφθησαν τους υπόλοιπους μήνες.

Οι γιατροί αποδίδουν το φαινόμενο στην αύξηση του κινδύνου ιώσεων και γρίπης τον χειμώνα, όταν οι γυναίκες που συνέλαβαν τον Μάιο διανύουν το τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Επίσης στο πλαίσιο της μελέτης διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που συλλαμβάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες τείνουν να ζυγίζουν ελαφρώς περισσότερο από τα μωρά που γεννιούνται τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες που μένουν έγκυες το καλοκαίρι τείνουν να παχαίνουν περισσότερο στην εγκυμοσύνη, ίσως επειδή τους θερινούς μήνες διατρέφονται καλύτερα.

Προηγούμενες μελέτες είχαν συνδέσει τον μήνα της σύλληψης και με άλλους παράγοντες, όπως την ευφυΐα, το ύψος, τον κίνδυνο νευρολογικών διαταραχών, το προσδόκιμο ζωής κλπ.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: