Όμορφα Νύχια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2013

Όμορφα Νύχια

Όταν κάτι δεν είναι σωστό, το σώμα σας θα σας ενημερώσει.  Ένα από τα πρώτα μέρη που θα είστε σε θέση να δείτε αν έχετε κάτι, όπως έλλειψη βιταμινών ειναι τα νύχια σας.  Μόλις μάθετε τι πρέπει να προσεξετε για τα χέρια και τα νύχια σας, θα είστε σε θέση να κρατήσετε το σώμα σας υγιή και τα νύχια σας να δείχνουν ακαταμάχητα!

Για να μπορέσει ο οργανισμός να λειτουργήσει πλήρως, χρειάζεται βιταμίνες και μέταλλα.  Όταν υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχουν και παρενεργειες.  Δεδομένου ότι τα χέρια και τα νύχια μας είναι το επίκεντρο της προσοχής, είναι σημαντική η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής πλούσια σε βιταμίνες γιατί όταν μας λείπει κάποια τα χέρια μας, μας το δείχνουν!

Πολλοί άνθρωποι πιστέυουν πως τα χερια μας αποκαλύπτουν τον πραγματικό μας εαυτό, ως εκ τούτου θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να τα κάνουμε να δείχνουν όμορφα αλλά να αισθανόμαστε και εμείς εξίσου.  Το ανθρώπινο σώμα έχει φτιαχτεί έτσι ωστε να εντοπίζει και να διορθώνει ο,τι δεν λειτουργεί σωστά στον οργανισμό. Γι'αυτό πρέπει να μαθουμε τι μας λέει το σώμα μας και να διαβάζουμε τα σημάδια...

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιες βιταμίνες χρειάζεται το σώμα σας, έτσι ώστε τα χέρια και τα νύχια σας θα φαίνονται υγιή και φρέσκα:

1. Λευκές κηλίδες σε λεπτά νύχια

Όταν τα νύχια σας δείχνουν ευκές κηλίδες και είναι πιο εύθραστα απ' ότι συνήθως, τότε μάλλον λείπει ο ψευδάργυρος στη ιατροφή σας.  Αυτό το σημαντικό ορυκτό μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια μαλλιών και άλλα προβλήματα υγείας. Μπορείτε να βρείτε τον ψευδάργυρο σε τροφές όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, τα στρείδια, το συκώτι, τα ανιτάρια, τα φασόλια και τα λαχανικά.

2. Δυσάρεστες ράχες στα νύχια σας

Οι κορυφογραμμές στα νύχια σας θα επηρεάσει τον τρόπο που φαίνονται τα νύχια σας οταν είναι βαμμένα.  Η έλλειψη βιταμίνης Β και σιδήρου μπορεί να δημιουργήσει κύματα στα νύχια σας.   Αυτά τα δύο απαραίτητα θρεπτικά συσταστικά μπορούν να βρεθούν σε γλυκοπατάτες, το συκώτι, τα καρότα, στην πάπρικα και στις καυτερές κόκκινες πιπεριές.

 3. Εύθραστα νύχια
Εύθραστα νύχια 'εχουμε όταν υπάρχει έλλειψη την βιταμίνης Β. Δεν πρέπει να ξεφλουδίζετε τα νύχια σας και θα πρέπει να ξεκινήσετε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Β.

4. Ξεφλουδισμένο δέρμα γύρω απο τα νύχια
Αν το δέρμα γύρω από τα νύχια σας αρχίζει να ξεφλουδίζει, ίσως να είναι αφυδατμένο.  Λεπιοειδές δέρμα μπορεί επίσης να είναι σήμάδια ανεπάρκειας σε φολικό οξύ.  Θα πρέπει να βάλετε το νερό στη ζωή σας για τα καλά... Τουλάχιστον ένα με δύο λίτρα νερό την ημέρα θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει και όχι μόνο αυτό που είναι γύρω απο την περιοχή των νυχιών.  Επίσης προσθέστε υγιή δημητριακά στην διατροφή σας οπως για παράδειγμα τα ολικής άλεσης.  Τα ξεφλουδισμένα πετσάκια μπορούνα α αποφευχθούν οταν τρώμε τροφές όπως τα πορτοκάλια, το ρύζι, τους ξηρούς καρπούς, τα πράσινα φλλώδη λαχανικά και τα υγιεινά δημητριακά.

5. Παραμωρφομένα νύχια

Αν τα νύχια σας είναι κάθε άλλο παρά υγιή και ίσια, τότε ίσως να έχετε ένα απο τα λίγα προβλήματα.  Παραμορφωμένα νύχια είναι συχνά ένα σηάδι από μια υκητιασική λοίμωξη ή μια ανεπάρκεια σε βιταμίνη C.   Ευτυχώς, η βιταμίνη C είναι εύκολο να βρεθεί σε τρόφιμα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια.  Μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με την καταπολέμηση των μυκητιάσεων όπως επίσης και να προμηθευτείτε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Είναι σημαντικό να παίρνετε όλες σας τις βιταμίνες για να κρατήσετε το σώμα σας σε καλή λειτουργεία και να το κάνετε να δείχνει λαμπερό και υγειές.

Συνεπώς απο εδώ και πέρα αν παρατηρήσετε οτιδήποτε, έστω και κάτι αθώο πάνω στα νυχια μην το αφήσετε να περάσει έτσι, το σώμα σας σας μιλάει και πρέπει να το ακούσετε, οπότε δώστε προσοχή και πάρτε την συμβουλή του γιατρού σας το συντομότερο.

Πηγή: www.market4ladies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: