11 πράγματα που ίσως πρέπει να δοκιμάσετε πριν το τέλος. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2013

11 πράγματα που ίσως πρέπει να δοκιμάσετε πριν το τέλος.



Θυμάστε τότε που… «σανιδώσατε» το γκάζι χωρίς να το πολυσκεφτείτε, μόνο και μόνο για να νιώσετε αυτό το ξαφνικό πετάρισμα στην καρδιά; Ναι… στιγμές σαν κι αυτές μας κάνουν να αισθανόμαστε ολοζώντανοι my men.Το Υπουργείο σε συνεργασία με συναδέλφους του σε όλο τον κόσμο, έψαξε και βρήκε δραστηριότητες που έχουν σκοπό να μας ανεβάσουν την αδρεναλίνη και να μας στείλουν στην Κούλουρη!

11. Το Μονοπάτι Προς Τον Παράδεισο; – Καβαλώντας μηχανή στον Πιο Επικίνδυνο Δρόμο Του Κόσμου (Βολιβία)

Ο δρόμος “North Yungas” (γνωστός και ως «Ο Δρόμος Του Θανάτου») είναι ένας δρόμος που έχει μήκος 69 χιλιόμετρα και ενώνει τις πόλεις La Paz και Coroico της Βολιβίας. Με ένα συγκλονιστικό ύψος 5 χιλιομέτρων πάνω από τη θάλασσα το οποίο κόβει την ανάσα, αυτός ο μονόδρομος (το πλάτος του οποίου είναι μόλις τρία μέτρα στις διχαλωτές στροφές) χρειάζεται χειρουργική ψυχραιμία για να διαπεραστεί χωρίς προστατευτικές μπάρες. Κάτι και η ομίχλη, κάτι και οι καθιζήσεις, όλα αυτά τον κάνουν τον πιο επικίνδυνο δρόμο επάνω στη Γη. Τώρα πλέον έχει χτιστεί ένας πολύ πιο ασφαλής δρόμος για να περνούν τα οχήματα για το Coroico, αλλά ο Yungas χρησιμοποιείται ακόμη από μοτοσυκλετιστές που αναζητούν μια συγκίνηση την οποία αρνούνται να τους δώσουν οι κλασσικοί αστικοί δρόμοι…! Το να κατεβείτε το «Δρόμο Του Θανάτου» με ταχύτητα που θα μπορούσε να σας σπάσει το σβέρκο, το να προσπεράσετε τους σταυρούς οι οποίοι υποδεικνύουν τα σημεία που έχουν «πέσει» άλλα οχήματα, απαιτεί τεράστια αποθέματα κουράγιου στο χείλος της τρέλλας. Η αδρεναλίνη όμως που «χτυπά κόκκινο», είναι ασύγκριτο συναίσθημα. Ίσως απορήσετε: «Γιατί στο Νο 11;». Το να ρισκάρετε τη ζωή σας για να ζήσετε μια στιγμή έξαψης, δεν είναι και ό,τι το εξυπνότερο…

10. «Ολίσθηση» Επάνω Στο Νερό – Θαλάσσιο Σκι στην Κόστα Ρίκα. 

Αφήστε τους περιορισμούς της ξηράς και νιώστε την ελευθερία που σας προσφέρει το νερό στην Κόστα Ρίκα, ένας από τους καλύτερους προορισμούς για να κάνετε θαλάσσιο σκι. Απλά σκεφτείτε το! Μια μηχανοκίνητη βάρκα 40 ίππων «μουγκρίζει» μπροστά σας, κινείται με σπινθηροβόλα ταχύτητα, και το μόνο πράγμα που υπάρχει ανάμεσά σας είναι ένα σχοινί για να κρατηθείτε! Ναι, εκτός από τις υπέροχες καλλονές που μονοπωλούν τα διάφορα καλλιστεία για τη ‘Μις Υφήλιο’, υπάρχει κάτι ακόμη για το οποίο είναι διάσημη η Κόστα Ρίκα… Προσφέρει μια εμπειρία θαλάσσιου σκι γεμάτη έξαψη…! Κρατηθείτε λοιπόν από το σκοινί σας καθώς κάνετε… ΄βολ πλανέ’ πάνω από την επιφάνεια του νερού και νιώστε την αδρεναλίνη να σας κατακλύζει όπως ποτέ άλλοτε…!

9. Καβαλώντας τα κύματα – Σέρφινγκ στο Cortes Bank (Αμερική). 

Αν νομίζετε ότι έχετε ζήσει την απόλυτη εμπειρία κάνοντας σέρφινγκ στις ακτές της Χαβάης και της Αυστραλίας, μένει να βρεθείτε στο Cortes Bank.Περίπου 170 χιλιόμετρα μακρυά από τις ακτές της Αμερικής, στο Cortes Bank θα βρείτε έμπειρους σέρφερς που ψάχνουν τα μεγαλύτερα κύματα στην περιοχή. Μερικά από τα κύματα φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα, κάτι που δε συνιστάται για ανθρώπους με πάσης φύσεως καρδιακά προβλήματα. Κάτω από αυτά τα πανύψηλα και… θυμωμένα τείχη του νερού, αν γίνει το παραμικρό λάθος, θα γίνετε… αλοιφή! Κυριολεκτικά όμως…!

8. Το Υπέρτατο Προσκύνημα – Ράφτινγκ στο ‘Λευκό Νερό’ (Rishikesh, Ινδία).

Κάποιοι πάνε στο Rishikesh, αυτόν τον τόπο προσκυνήματος, για να λάβουν την ευλογία του Παντοδύναμου. Άλλοι ψάχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο ‘Μέγας Γάγγης’ στο Rishikesh περνά μέσα από πυκνά δάση, φαράγγια, πλακόστρωτες πλαγιές και επικίνδυνους βράχους, προσφέροντας ένα τέλειο φόντο για ένα άθλημα που… «καυχιέται» για το έντονο χτυποκάρδι που δημιουργεί: Το ράφτινγκ στο ‘Λευκό Νερό’! Σήμερα, το ράφτινγκ στο ‘Λευκό Νερό’ είναι ένα σπορ γεμάτο περιπέτεια, πολύ δημοφιλές στο Δυτικό Κόσμο και ιδιαίτερα στα στελέχη επιχειρήσεων που ψάχνουν για μια… ανορθόδοξη ψυχαγωγική δραστηριότητα, παρ’ όλο που σε γενικές γραμμές λαμβάνει χώρα στις άνω όχθες του ποταμού όπου η ορμή του νερού είναι η ιδανική για να στείλει τα ραφτς με δύναμη στα βράχια, και στη συνέχεια να τα κάνει να πέσουν από αιχμηρές κλίσεις. Αν λοιπόν βρεθείτε στο Rishikesh, πιάστε το κράνος σας, μπείτε στο ραφτ, και χαθείτε μέσα στις δυνάμεις της φύσης…!

7. «Ο Βασιλιάς κι Εμείς» – Περίπατος Ανάμεσα στα Λιοντάρια του Εθνικού Πάρκου Matusadona. 

Την επόμενη φορά που θα πάτε για σαφάρι στην Αφρική, προσανατολιστείτε προς το Εθνικό Πάρκο Matusadona στη Βόρεια Ζιμπάμπουε. Αισθανθείτε την εμπειρία ενός τυπικού Αφρικάνικου σαφάρι (που κρατά όλη τη μέρα και για κάποιους είναι έως και κουραστικό), και όταν πέφτει η νύχτα ηρεμήστε μ’ έναν χαλαρό περίπατο… παρέα με τα λιοντάρια! Κι αυτό – όπως ίσως καταλάβατε – δεν είναι σε καμία περίπτωση το τυπικό σαφάρι! Νιώστε πώς είναι να είστε μέρος μιας αγέλης καθώς ‘ανακατεύεστε’ με τα λιοντάρια και – γιατί όχι;-κατασκηνώνετε μαζί τους! Αυτή είναι μια εμπειρία για την οποία δε χρειάζεται να προσπαθήσετε για να έχετε την έξαψη που επιθυμείτε. Ή μήπως είναι… σύγκρυο; Μια φιλική συμβουλή: Απλά σιγουρευτείτε πολύ καλά ότι τα λιοντάρια δεν είναι πεινασμένα…!

6. «Ίλιγγος με θέα» – BASE Jumping στο Voss (Νορβηγία).

Κάθε χρόνο στο Voss, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Extreme Sports, οι φανατικοί των «αθλημάτων υψηλού κίνδυνου» συναντιούνται για να … «πάρουν τη δόση τους από τη δράση»…! Έτσι, μετά τους αρχικούς σκιερούς γύρους ράφτινγκ στο ‘λευκό νερό’, mountain biking και kayaking, αποφασίζουν να… «ανάψουν τα αίματα» πέφτοντας από το βουνό Groseda (ύψους 2 μέτρων) και στριφογυρίζοντας μέχρι κάτω, στις ακτές της λίμνης Vangsvatnet. Αν είστε τόσο περίεργοι να δοκιμάσετε αυτήν την… ελαφρώς «πειραγμένη» δραστηριότητα, πρέπει να ξέρετε ότι το BASE jumping έχει τόσο μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, που κάποιες χώρες το έχουν απαγορέψει. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε ακόμη να δοκιμάσετε, το νου σας μην ξεχάσετε το αλεξίπτωτο…!

5. «Για τους… “στροβιλισμένους”!» – Κυνηγώντας Ανεμοστρόβιλους στο Tornado Alley (Αμερική).

Όταν εντοπίζουμε έναν ανεμοστρόβιλο που πλησιάζει, η κοινή λογική προστάζει να τσακιστούμε να φύγουμε τρέχοντας από εκείνο το μέρος…! Υπάρχουν όμως κάποια άτομα που διαφοροποιούνται από την κοινή λογική που αναφέραμε πιο πάνω…! Τρέχουν, ναι. Αλλά προς μια κατεύθυνση αντίθετη απ’ αυτή που θα έτρεχε κάθε σόφρων άνθρωπος… Προς τον μαινόμενο ανεμοστρόβιλο…! Στο ‘άνοιγμα’ που εκτείνεται ανάμεσα στα Βραχώδη και τα Απαλάχια Όρη, υπάρχει μια περιοχή που λέγεται Tornado Alley, η οποία δέχεται περίπου 1000 χτυπήματα ανεμοστρόβιλων κάθε χρόνο (δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση από που πήρε το όνομά της…)! Τα άτομα που όπως λέγαμε διαφοροποιούνται από την κοινή λογική, αφού εξοπλίζονται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για να μπορούν να ανιχνεύουν τους ανεμοστρόβιλους, τους κυνηγούν ‘για να είναι μάρτυρες της μεγαλοπρεπούς τους ομορφιάς’…! Αν λοιπόν σας αρέσει να περνάτε τα Σαββατοκύριακά σας κυνηγώντας ανεμοστρόβιλους, επικοινωνήστε με ένα από τα ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν αυτό που λέμε ‘διακοπές κυνηγιού ανεμοστρόβιλων’…!

4. Πραγματικά απίστευτο! – Πιλοτάροντας ένα MiG .

Έχετε βαρεθεί τις … «αεροπλανικές προσομοιώσεις» με τις οποίες παίζετε στο σπίτι; Πάρτε μια γεύση πως είναι να πιλοτάρετε ένα μαχητικό αεροπλάνο (G-Force, Brain Jam και τα συμπαρομαρτούντα). Δε μιλάμε για μηχανή προσομοίωσης τελευταίας τεχνολογίας… Μιλάμε για την απόλυτη πραγματικότητα! Κατευθυνθείτε προς τη Ρωσία και πιλοτάρετε ένα από τα μαχητικά τους τύπου MiG πάνω από την πόλη της Μόσχας. Αν αυτό δεν επιταχύνει στο φουλ τους σφυγμούς σας, καλό θα ήταν να ελέγξετε αν έχετε στ’ αλήθεια σφυγμούς…! Πολλές ακόμα χώρες όπως η Αυστραλία, η Νότια Αφρική και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν παρόμοιες πτητικές εμπειρίες, αλλά τίποτα δεν ξεπερνά την εμπειρία του να πιλοτάρεις το θρυλικό MiG…!

3. Για το παιδί που ο καθένας μας κρύβει μέσα του…! – Kingda KaRoller Coaster, Six Flags (Αμερική)

Αν νομίζετε ότι τα roller coasters είναι μόνο για παιδιά, ξανασκεφτείτε το! Το Kingda Ka Roller Coaster χτίστηκε το 2005 για να δώσει στο 12 στρεμμάτων ‘Golden Kingdom Six Flags’ το δικαίωμα να… «καυχιέται» πως έχει το ψηλότερο αλλά και το ταχύτερο roller coaster στον κόσμο…! Ανεβαίνει κατά 128 μέτρα και μετά πέφτει με ταχύτητα 688 χιλιομέτρα την ώρα, για να σας … λαχταρήσει όπως τίποτε άλλο ποτέ στη ζωή σας! Αν έχει κανείς τέτοιο roller coaster, τί να το κάνει το μαχητικό αεροπλάνο; Μην ξεχάσετε τα σακουλάκια σας για τον εμετό…!

2. Ελεύθερη πτώση! – Μπάντζι Τζάμπινγκ από τη γέφυραBloukransBridge (Ν.Αφρική).

Μπορεί να καυχιέστε ακόμη για την πτώση σας από κάποιο δέντρο στα νεανικά σας χρόνια, αλλά όχι αφού διαβάσετε παρακάτω: Η γέφυρα BloukransBridgeστην Ν. Αφρική είναι η… οικοδέσποινα της υψηλότερα εμπορικής λειτουργίας μπάντζι τζάμπινγκ σε ολόκληρο τον κόσμο…! Περπατήστε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πέρασμα και μόλις φτάσετε στην κορυφή, κοιτάξτε κάτω! Ούτε ολόκληρος ο προστατευτικός σας εξοπλισμός δε θα σας σώσει από τον κρύο ιδρώτα που θα σας λούσει όταν θα κοιτάξετε κάτω, προς τον ποταμό Bloukrans, από ύψος 216 μέτρων. Ο φόβος για τη ζωή σας δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικός!

1.Μια θέα για να… βουτήξεις! – Sky Diving στο Gold Coast (Αυστραλία).

Η καλύτερη θέα στο Gold Coast είναι… από την κορυφή! Ο τυρκουάζ ωκεανός, η ανοιχτή καφέ λωρίδα που σχηματίζουν οι αμμώδεις παραλίες, το λιμάνι… Όμως… ένα λεπτό… εσείς κοντεύετε να πέσετε με τα μούτρα μέσα σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό!!! Το sky diving στο Gold Coast είναι η απόλυτη δραστηριότητα περιπέτειας. Αν θέλετε να πάρετε τη… «δόση» σας από την έξαψη, μπείτε μέσα στο ελικόπτερο που απογειώνεται από το Mariner’s Cove (τον «Όρμο του Ναύτη» δηλαδή), αφήστε έναν εκπαιδευμένο δάσκαλο να σας… δέσει με τη ζωή, και αφεθείτε! Ό,τι και να πούμε για το πετάρισμα στην καρδιά, θα είναι πολύ λίγο…!

Αν λοιπόν θέλετε να νιώσετε την καρδιά σας να χτυπά λίγο πιο δυνατά, και να μάθετε πώς είναι να ζει κανείς στην… κόψη του ξυραφιού, αφήστε το joystick του Playstation και ασχοληθείτε με μία από αυτές τις 11 δραστηριότητες που θα κάνουν επιτέλους την αδρεναλίνη σας να ξεχειλίσει, όπως περιμένατε τόσο καιρό…! Εάν δεν καταφέρετε να ασχοληθείτε με καμία από αυτές πριν… αποχαιρετήσετε το μάταιο τούτο κόσμο, να είστε σίγουροι ότι ο… Εξαποδώ (!) δε θα σας περιμένει στην κόλαση…! Και όλοι φανταζόμαστε ότι στην Κόλαση θα μας περιμένουν οι ομορφότερες γυναίκες…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: