Όταν κοιμόμαστε κάνουμε ρυτίδες; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2013

Όταν κοιμόμαστε κάνουμε ρυτίδες;

Μια φίλη με πήρε έντρομη τηλέφωνο και μου είπε «ξύπνησα με μία καινούρια βαθιά ρυτίδα…πως είναι δυνατόν…..αφου κοιμόμουν…..;».
 Την καθυσήχασα λέγοντάς της ότι δε σχηματίζονται ρυτίδες τόσο εύκολα και ειδικά όταν κοιμόμαστε. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, μπορούμε να καταπωνήσουμε το δέρμα μας, το οποίο μπορεί να εμφανίσει λεπτές γρραμμές στο σημείο πίεσης.

Πόσες φορές δεν ξυπνήσατε με τις χαρακτηριστικές γραμμές από το μαξιλάρι σας βαθιά τυπωμένες στο πρόσωπό σας….;
Φανταστείτε ότι ανάλογα με τον τρόπο που κοιμόμαστε υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε πτυχές όπου το δέρμα «τσαλακώνει», ειδικά εάν κοιμόμαστε μπρούμητα. Όσο μεγαλύτερη πίεση δέχεται το σημείο εκείνο το δέρματος και όσο περισσότερο μείνουμε σε αυτή τη θέση, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να ξυπνήσουμε με μια καινούρια «γραμμή». Είναι κάτι προσωρινό – που θα είναι δυσδιάκριτο μετά από λίγη ώρα – εάν όμως γίνεται επανηλλημένα μπορεί, όντως, να οδηγήσει στη δημιουργία ρυτίδας. Άλλωστε μεγάλο μέρος των ρυτίδων που σχηματίζονται στο πρόσωπό μας είναι ρυτίδες έκφρασης. Κάπως έτσι μπορεί να σχηματιστούν και οι – ας μου επιτραπεί η έκφραση – «ρυτίδες ύπνου»! Πόσο μάλλον εαν ο ύπνος μας είναι ανήσυχος….
Γάλλος γιατρός με μεγάλη εμπειρία στην υγεία του δέρματος και την παραγωγή καλλυντικών είχε αναφέρει σε ομιλία του ότι για να προστατέψουμε το πρόσωπό μας ακόμα και στον ύπνο, θα πρέπει να κοιμόμαστε μόνο ανάσκελα!!!!
Το πήρα απόφαση λοιπόν…. από σήμερα, αλλαγή συνηθειών…. θα κοιμάμαι μόνο ανάσκελα… άντε και πλάι, με προσοχή! Με τις ρυτίδες τις ηλικίας μου μπορώ να συμφιλιωθώ….όχι όμως να κάνω και ρυτίδες γιατί κοιμάμαι άτσαλα….! Δε συμφωνείτε;

Πηγή: www.eimastegynaikes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add