Μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Αυγούστου 04, 2013

Μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους;




Είναι πραγματικά εύκολο να αλλάξουμε τους άλλους;
Μάλλον όχι. Είναι σχεδόν αδύνατο. 

    Ειδικοί ψυχολογοι στον τομέα της διαχείρισης μιας σχέσης πιστεύουν εκείνοι που θέλουν να αλλάξουν τους άλλους μόνο και μόνο επειδή διαθέτουν ορισμένα ελαττώματα ή δεν αλλάζουν συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν πως έχουν πάρει λάθος δρόμο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν θα πρέπει καν να προσπαθήσετε να αλλάξετε οποιονδήποτε άλλον από τον ίδιο σας τον εαυτό. Εδώ είναι μερικοί σημαντικοί λόγοι να μην μπείτε καν σε αυτή τη διαδικασία:

   
   Κανένας δεν αλλάζει, με το ζόρι και ιδιαίτερα υπό τις υποδείξεις κάποιου άλλου.Να θυμάστε πως όταν δίνετε συμβουλές στους άλλους για τα λάθη τους δίχως να σας τις ζητήσουν τα ίδια τα άτομα, τότε οι άλλοι θα νιώθουν πως προσπαθείτε να τους επιβάλετε τις απόψεις σας και θα νιώσουν πως προσπαθείτε να τους κάνετε κάτι άλλο από αυτό που είναι, όπως και ότι δεν τους καταλαβαίνετε.
   
   Κανένας δεν αλλάζει, με το ζόρι και ιδιαίτερα υπό τις υποδείξεις κάποιου άλλου
Να θυμάστε πως όταν δίνετε συμβουλές στους άλλους για τα λάθη τους δίχως να σας τις ζητήσουν τα ίδια τα άτομα, τότε οι άλλοι θα νιώθουν πως προσπαθείτε να τους επιβάλετε τις απόψεις σας και θα νιώσουν πως προσπαθείτε να τους κάνετε κάτι άλλο από αυτό που είναι, όπως και ότι δεν τους καταλαβαίνετε.


    Είναι καλό να αγαπάμε τους άλλους για αυτό που είναι . Ας Θυμηθούμε πως από την αρχή επιλέξαμε κάποια άτομα δίπλα μας επειδή μας έδιναν κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό από αυτό που εμείς έχουμε και δίνουμε στον εαυτό μας. 
    Τότε γιατί θέλουμε να αλλάξουμε αυτά τα άτομα; Όταν λέμε στους άλλους ότι πρέπει να αλλάξουν, στην ουσία τους λέμε ότι δεν τους αποδεχόμαστε και δεν τους αγαπάμε πια έτσι όπως ακριβώς είναι. Να αγαπάμε τους άλλους για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θέλαμε να γίνουν. Ας Δεχτούμε τους άλλους ακριβώς έτσι όπως είναι, και να θυμόμαστε πως και οι άλλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο με μας. Πώς θα μας φαινόταν να μην μας αποδέχονταν οι άλλοι ακριβώς έτσι όπως είμαστε και να προσπαθούσαν πιέζοντάς μας να αλλάξετε;



   Πάρτε το χρόνο σας – δώστε χρόνο σε μια σχέση και μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα
Αντί να λέτε τι θέλετε να αλλάξετε στους άλλους, πείτε τους τι θα αγαπούσατε να κάνουν για σας, και τι είναι ακριβώς αυτό που σας λείπει από αυτούς.

    Αυτό θα εμπνεύσει τους άλλους, εφόσον ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς, να κάνουν πράγματα για μας που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και θα βγάλουν από το μυαλό μας αυτή τη διάθεση να τους αλλάξουμε. Απλά ίσως να μην ήξεραν τι ακριβώς χρειαζόμαστε και δεν έχουμε παρά να τους το πούμε.Ας μην περιμένουμε από τους άλλους να αντιλαμβάνονται τα «θέλω» μας και να τα εκτελούν κιόλας δίχως να τους δίνουμε την παραμικρή ιδέα. Είναι αδικία να περιμένουμεε από τους άλλους να διαβάζουν συνεχώς τη σκέψη μας.  

    


  Ας Δοκιμάσουμε να αλλάξετε εμάς αντί να προσπαθούμε να αλλάξουμε τους άλλους. 
Έχετε σκεφτεί τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σας και θέλετε να αλλάξετε τα περισσότερα άτομα που είναι δίπλα σας ή που μόλις γνωρίσατε; 

    Μήπως βλέπουμε συνεχώς πως κανένας δεν είναι, δεν φέρετε και δεν πράττει ακριβώς όπως θα θέλαμε ή όπως εμείς θεωρούμε σωστό; Μήπως όλοι οι άλλοι εκτός από μας είναι λάθος; Θα πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός πως όλοι μας φταίνε και όλοι είναι λάθος. Κάτι γίνεται μέσα μας και βλέπουμε εμείς όλους τους άλλους λάθος ή ότι δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας. Μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε αυτές τις προσδοκίες; Ας προσπαθήσουμε εμείς να αλλάξουμε πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε όλους τους άλλους λάθος και εμάς σωστούς. Ας Βιώσουμε τη δυσκολία και το χρόνο που απαιτείται για να είναι επιτυχημένη η αποστολή μας, πριν να περιμένουμε το ίδιο από τους άλλους.


πηγή: www.anew.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add