Υπερψηφίσθηκε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2013

Υπερψηφίσθηκε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές


Υπερψηφίσθηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του αγορανομικού κώδικα, που περιέχει και το επίμαχο άρθρο για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Τελευταία στιγμή ήρθε τροπολογία για να ενταχθούν στο άνοιγμα και τα καταστήματα που υπάγονται σε εταιρίες franchise, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για δωράκι της κυβέρνησης στο και πέντε στους ιδιοκτήτες franchise.
Τελικά η τροπολογία υπερψηφίσθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης είχε γίνει χθες δεκτό κατά πλειοψηφία.
Την ικανοποίησή του για τις τροποποιήσεις της διάταξης αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με σημερινές δηλώσεις του.
Όπως αναφέρει, η λειτουργία των καταστημάτων θα περιορίζεται στη μνημονιακή υποχρέωση των 7 συγκεκριμένων Κυριακών και οποιοδήποτε αίτημα για περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου θα αποφασίζεται υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από τον αντιπεριφερειάρχη.
«Από εδώ και στο εξής», προσθέτει, «ο εμπορικός κόσμος θα μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τους αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας. Κάθε τοπική κοινωνία και κάθε τοπικός εμπορικός σύλλογος με τον αντιπεριφερειάρχη του, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου, χωρίς να δημιουργείται αδικία και αναστάτωση στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: