Συνέντευξη ''Νεων Πρωταγωνιστων'', Μερος β' - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2013

Συνέντευξη ''Νεων Πρωταγωνιστων'', Μερος β'

Αγαπητοί αναγνωστες του περιοδικου μας.
Οπως το προηγουμενο αρθρο ετσι και τωρα δημοσιεύουμε τις συνεντευξεις των 
Μαρια Γεωργιου - Ναυσικα Θεοδοσατου
της θεατρικης ομαδας ''Νεοι Πρωταγωνιστες''
Μέρος β' 


1) Συμμετεχετε σε μια ομαδα η οποια τι θελει να πετυχει; Τι σκοπους εχει;
Μαρια Γεωργιου:        Η ομάδα θέλει να πετύχει την δημιουργία μιας παράστασης με άτομα από διαφορετικές ηλικίες τα οποία θα συνεργαστούν μεταξύ τους για να προσφέρουν γέλιο στο κόσμο. Μέσα από αυτό θα περάσουν διάφορα μηνύματα για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Επίσης θέλουμε να περάσουμε την αγάπη μας για το θέατρο στους θεατές. Άλλος ένας πολύ σημαντικός σκοπός της ομάδας είναι και η φιλανθρωπία για αυτό το λόγο στη πρώτη μας παράσταση, ένα ποσοστό απο τα εισιτήρια θα δοθεί στο συλλογο γονεων του 5ου Δημοτικου Σχολείου & Νηπιαγωγείου ειδικής αγωγής
Ναυσικα Θεοδοσατου: Να καταφέρει να κάνει τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τη παράσταση, να διασκεδάσει και να ξεφύγει για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ έντονα. Να δώσουμε ένα μήνυμα στους νέους ότι πρέπει να βάλουν πείσμα για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να μην το βάζουν κάτω

2) Ποια τα ονειρα σας οταν ήσασταν σε μικροτερη ηλικια;
Μαρια Γεωργιου:      Όπως κάθε παιδάκι ήθελα να γίνω ηθοποιός, τραγουδίστρια, μοντέλο, χορεύτρια, αστροναύτης, δασκάλα, γενικώς ότι συνήθως θέλει να γίνει ένα παιδάκι. Ευτυχως κάποια στιγμή μεγάλωσα και αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Έτσι από όνειρο έγινε στόχος που το πραγματοποιώ σπουδάζοντας στο τμήμα Θεάτρου στο Αριστοτέλειο και νιώθω πολύ τυχερή για αυτό. Επίσης όνειρο μου ήταν να σπουδάσω στη Θεσσαλονίκη, που την ερωτεύτηκα από το πρώτο μου ταξίδι εδώ. Έτσι έγινε και αυτός ένας στόχος που τελικά πέτυχα.
Ναυσικα Θεοδοσατου:  Σε μικρές ηλικίες ο καθένας κάνει διάφορα όνειρα, έτσι κι εγώ ήθελα να γίνω παιδίατρος, χειρούργος, νηπιαγωγός, να κάνω δική μου οικογένεια. Κάποιο διάστημα σκεφτόμουν να γίνω ηθοποιός, να κάνω ορειβασία και σκι στα χιόνια

3) Πρεπει να πετυχαινουμε στα ονειρα μας ανεξαρτητα απο το αν συμβαδιζει με τους καιρους μας ή οχι;
Μαρια Γεωργιου:        Νομίζω πως με αυτό που σπουδάζω, δηλαδή το θέατρο η απάντηση μου είναι δεδομένη γιατί είναι ένα επάγγελμα που δεν θα έλεγα ότι συμβαδίζει ιδιαιτέρως με τους καιρούς. Αντιθέτως περνάει τεράστια κρίση αφού πλέον η ανεργία έχει φτάσει σε τεράστια επίπεδα. Πιστεύω πως την ζωή μας πρέπει να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, ακόμη και αν ξέρουμε πως θα περάσουμε πολύ δύσκολα. Τουλάχιστον θα κάνουμε αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που μας επιβάλλουν οι καιροί και οι πολιτικοί.
Ναυσικα Θεοδοσατου: Τα όνειρά μας μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε σε οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να πιστεύουμε στον εαυτό μας ότι θα τα καταφέρουμε και κάποια στιγμή θα εκπληρωθούν.

4) Πιστευετε πως πρεπει να επενδυουμε τα ονειρα μας με χρημα;
Μαρια Γεωργιου:        Όπως λέει και μία φράση το χρημα δεν φερνει την ευτυχια όπως ούτε και τα όνειρα όσο και αν σήμερα φαίνεται το αντίθετο. Δεν μπορούμε να επενδύσουμε τα όνερα μας με χρήμα, ο μόνος τρόπος να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου είναι η πολύ δουλειά. Στο μόνο πράγμα που πρέπει να επενδύσουμε είναι στα άτομα που μας αγαπάνε και θα μας στηρίξουν σε κάθε δυσκολια, για να φτάσουμε στα όνειρα μας.
Ναυσικα Θεοδοσατου: Τα όνειρά μας είναι αρκετά, υπάρχουν όμως όνειρα που μπορούν να εκπληρωθούν και χωρίς την αναγκαιότητα των χρημάτων,ας αρκεστούμε αρχικά σε αυτά και αν αργότερα υπάρξει οικονομική δυνατότητα τότε εκπληρώνουμε των κύκλων των ονείρων μας .

5) Με τι ασχολειστε στην προσωπικη σας ζωη;
Μαρια Γεωργιου:       Σπουδάζω στο τμήμα Θεάτρου και βρίσκομαι στο τρίτο έτος. Επίσης μ' αρέσει να διαβάζω βιβλία, ιδιαίτερα θα έλεγα μυθιστορήματα, να βλέπω πολλές ταινίες καθώς και λατρεύω τον κινηματογράφο και να βλέπω αρκετό θέατρο και θα ήθελα πολύ να αρχίσω μαθήματα πιάνου.
Ναυσικα Θεοδοσατου: Αυτό το διάστημα εργάζομαι, είμαι αρθρογράφος σε ηλεκτρονικό περιοδικό (magazino1.blogspot.gr) και ασχολούμαι με τις πρόβες τη παράστασης.

6) Πως μαθατε για την ομαδα; Περασατε απο τεστ; Τον ρολο τον διαλεξατε εσεις;
Μαρια Γεωργιου:       Την ομάδα την έμαθα από μια κοπέλα που ήταν ήδη στην ομάδα την Σωτηρία. Δεν πέρασα από τεστ τουλάχιστον δεν ένιωσα να περνάω από τεστ. Τον ρόλο της γιαγιάς δεν τον διάλεξα γιατί ήταν ο μόνος που είχε μείνει, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ γιατί είναι κάτι που δεν έχω ξαναδοκιμάσει.
Ναυσικα Θεοδοσατου: Επειδή γνωριζόμασταν με τον σκηνοθέτη και κάποιες φορές όταν βρισκόμασταν, αρχίζαμε τις πλάκες λέγοντας αστεία και κάνοντας διάφορους μορφασμούς . Κάποια φορά μου λέει:<<θέλεις να παίξεις σε θέατρο;>> Εγώ κόλλησα βέβαια γιατί δεν περίμενα κάτι τέτοιο και μου λέει: <σοβαρά σου μιλάω, θέλεις;>>  Έτσι, απάντησα ναι. Όσο για τον ρόλο υπήρχε ένα δίλημμα να κάνω ή την θεία ή την νονά, εγώ όμως είπα να μου δώσει τον ρόλο που είχε λιγότερο διάλογο. Ο λόγος ηταν γιατί δεν ήμουν σίγουρη αν μπορούσα να μάθω τα λόγια, λόγου φόρτου εργασίας. Έτσι μου δόθηκε ο ρόλος της Νονάς .

7) Τι κλιμα επικρατει στις γενικες προβες που εχετε; Το αποτελεσμα ειναι οπως το περιμενετε;
Μαρια Γεωργιου:       Στις πρόβες επικρατεί ένα πολύ θετικό κλίμα, γελάμε παρα πολύ με τις γκάφες που συχνά κάνουμε. Όμως δεν χάνουμε στιγμή το στόχο μας προσπαθούμε όλοι να βελτιώθούμε, ακούμε τον Βασίλη σε ότι παρατηρήσεις έχει να μας κάνει. Έχουμε όλοι καλές σχέσεις μεταξύ μας. Τα αποτελέσματα είναι όπως το περίμενα δηλαδή αρκετά καλό, αν και ακόμη το σίγουρο είναι ότι θέλουμε αρκετή δουλειά για να πετύχουμε μια πολύ καλή παράσταση.
Ναυσικα Θεοδοσατου:  Είναι πολύ ωραία διασκεδάζουμε αρκετά και έχουμε δέσει σαν ομάδα. Δεν περίμενα να δέσουμε τόσο πολύ, τόσο γρήγορα

8) Ζηλια-Μοχθος-Χαρα: 3 δυνατες λεξεις που συνυπάρχουν στη ζωη. Ποια απο αυτες τις λεξεις θα βαζατε στον υποτιτλο της ομαδας και γιατι;
Μαρια Γεωργιου:         Θα έλεγα μόχθος γιατί όλοι προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί αν και ερασιτεχνική ομάδα θέλουμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης ο σκηνοθέτης δουλεύει πάρα πολύ για την παράσταση, όπως και για να μας βοηθήσει να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό.
Ναυσικα Θεοδοσατου:  ΧΑΡΑ. Γιατί μέσα στην ομάδα υπάρχει το δέσιμο και δεν υπάρχει γκρίνια και ο καθένας ασχολείται με τον δικό του ρόλο. Βέβαια πιστεύω ότι αυτό οφείλετε στο χαρακτήρα του σκηνοθέτη μας, που είναι ένα χαρισματικό άτομο και δεν αφήνει με τον τρόπο του να υπάρχουν προστριβές μεταξύ μας.

9) Τυχον μελλοντικη συνεργασια με την ομαδα ή μη, θα ηταν θετικη η απαντηση σας ή αρνητικη; Και γιατι;
Μαρια Γεωργιου:           Η απάντηση μου θα ήταν σίγουρα θετική γιατί περνώ πολύ ωραία στις πρόβες, λατρεύω το θέατρο και γιατί θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ με τον Βασίλη.
Ναυσικα Θεοδοσατου:   Με την ομάδα που είμαι τώρα θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ .Γιατί έχουμε γίνει πλέον μια παρέα και δεν θέλω να χαθώ με τα παιδιά της ομάδας. Όσο για άλλη ομάδα δεν ξέρω αν θα συνεργαζόμουν, μου αρκεί μέχρι στιγμής αυτό που είμαι σε αυτήν την ομάδα.

10) Μια ημέρα μετα την παρασταση. Οι προβες τελειωσαν το τρεξιμο σταματησε. Πως πιστευετε θα ειναι η ζωη σας/ο χρονος σας; Τι θα σας λειψει;
Μαρια Γεωργιου:          Σίγουρα θα χρειαστώ μια περίοδο ξεκούρασης. Αλλά μετά από λίγο πιστεύω πως τα Σαββατοκυριακα μου θα 'ναι πολύ άδεια και ότι θα ψάχνω τις πρόβες που κάναμε και το χρόνο που περνούσαμε όλοι μαζί. Θα μου λείψει πολύ το γέλιο που κάνουμε, η συνεργασία που έχουμε με τα παιδιά και σίγουρα το έργο και ο ρόλος μου.
Ναυσικα Θεοδοσατου:      Είναι ένα θέμα που δεν θέλω να σκέφτομαι, γιατί ναι μεν θα έχουμε σταματήσει τις πρόβες και θα έχουμε περισσότερο χρόνο τα Σ/Κ , θα έχουμε ηρεμήσει από το άγχος της παράστασης, αλλά μετά δεν θα βρισκόμαστε τόσο συχνά με τα παιδιά της ομάδας, θα μου λείψουν γιατί περνάμε πολύ καλά όπως έχω προαναφέρει


Ευχαριστούμε πολύ τις δυο κυρίες για τη συνεντευξη που παραχωρησαν στο magazino1.blogspot.gr
Ευχομαστε καλη επιτυχια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: