Η ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ... - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2013

Η ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ...

Αυτή η διαφήμιση παραπέμπει έντεχνα καί παραπλανητικά σε κάποια ανθρώπινα δικαιώματα, μιά φράση πού "πολύ πουλάει σήμερα" . Στήν περίπτωσή μας εδώ παραπέμπει στήν πηγή τής Σαϊεντολογίας. Φορώντας λοιπόν καί πάλι τήν δορά καί τήν προβιά τών αγαθών προβάτων καί με το πρόσχημα τών καημένων καί πολύ ταλαιπωρημένων "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ( αυτά δηλαδή πού τά στερεί η ίδια από τούς τούς οπαδούς της ), επιχειρεί τώρα ένα ακόμη άνοιγμα στήν αφελή νεολαία... Γιά τό θέμα αυτό ή Ιερά Σύνοδος τής Εκκλησίας τής Ελλάδος τούς έδωσε την δέουσα απάντηση...

Αθήνα
Εδώ και αρκετούς μήνες τα τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν μια διαφήμιση μιας «Νεολαίας Υπέρ των Διεθνών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (YHRI). Και χτες κάποια μεγάλα ιδιωτικά κανάλια πρόβαλαν την εν λόγω διαφήμιση. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους πληροφορηθήκαμε ότι οι διαφημίσεις αυτές θεωρούνται " κοινωνικές" και παίζονται ΔΩΡΕΑΝ με την έγκριση του ΕΣΡ !!!

Ποια είναι η ουσία της υπόθεσης αυτής;
Η "Νεολαία" αυτή αποτελεί παρακλάδι της παραθρησκευτικής οργάνωσης Σαϊεντολογία, πράγμα που έχει επίσημα καταγγελθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος, και αποτελεί προσπάθεια της εν λόγω οργάνωσης να στρατολογήσει νέα μέλη ανάμεσα στους νέους. Η Σαϊεντολογία θεωρείται επικίνδυνη παραθρησκεία και έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εξαπατηθέντα πρώην μέλη της.
Φυσικά μπορεί το ΕΣΡ να έχει μαύρα μεσάνυχτα για την υπόθεση, αλλά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες ( ακόμα και ποινικές ), ειδικά εάν υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θα παρασυρθούν στα πλοκάμια της Σαϊεντολογίας, χωρίς να γνωρίζουν για το τι ακριβώς πρόκειται, αφού θα έχουν πιστέψει ότι αποτελεί μια απλή οργάνωση νέων ...;
Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το ΕΣΡ και να εκφράσετε τις διαμαρτυρίες, έγγραφες ή τηλεφωνικές, για τη προβολή διαφημίσεων μιας παραθρησκευτικής ομάδας μη αναγνωρισμένης στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει χαρακτηριστεί ως σέκτα και ως επικίνδυνη για τους ανθρώπους.

Μια ακόμη οργάνωση της Σαηεντολογίας... 
Η «Νεολαία Υπέρ των Διεθνών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (YHRI) ιδρύθηκε από την σαηεντολόγο κα Mary Shuttleworth, σε συνεργασία με το «Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς της Σαηεντολογίας», το έτος 2001, με σκοπό, όπως υποστηρίζει, την «διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους νέους».
Η Σαηεντολογία όμως, (ως ΚΕΦΕ, τίτλον τον οποίον απέβαλε μετά την διάλυσή του από τα Ελληνικά Δικαστήρια), διαλύθηκε το 1996 και το 1997 διότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, «επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος και προς τα ήθη και έθιμα του Ελληνικού Λαού» και η θεωρία που πρεσβεύει και η «ακολουθούμενη απ' αυτό πρακτική αίρει κάθε έννοια ελευθερίας του ατόμου, ελεύθερης έκφρασης και τελικά και αυτήν την συνταγματικώς κατοχυρωμένη ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».

«Πρόκειται για μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που περιφρονεί στην ουσία τον άνθρωπο, ενεργεί ελεύθερα "κατ' επίφασιν" προς το σκοπό να προσελκύσει μέλη, τα οποία υφίστανται εν συνεχεία πλύση εγκεφάλου, αποσκοπώντας στην δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων» (Πρωτοδ. Αθηνών απόφ. 7380/1996 και Εφετείο Αθηνών απόφ. 10493/1997).

Εξ άλλου το Εφετείο Αθηνών (1999) απεφάνθη ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΕΦΕ «προέβαιναν με βάση συγκεκριμένο σχέδιο, σε συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών με τα προσωπικά δεδομένα, που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, και υπηρεσιακή ζωή, σημαινόντων προσώπων της δημόσιας κυρίως ζωής, της Ελληνικής κοινωνίας, όπως δημοσιογράφων, θρησκευτικών λειτουργών, δικαστικών λειτουργών, πολιτικών κλπ.».

Πως λοιπόν είναι δυνατόν, μια οργάνωση που ιδρύθηκε από την Σαηεντολογία να κάνει λόγο για ανθρώπινα δικαιώματα και να διαφημίζει ότι έχει σκοπό της την «διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους νέους», όταν η Δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι, η εν λόγω οργάνωση καταπατά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;
Και για τον λόγο αυτό η Ζ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (1995) χαρακτηρίζει την «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» και τις δορυφορικές οργανώσεις της ως ομάδες ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Πίστη. 
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου 

Πηγή: ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: