Διοικητικοί Υπάλληλοι οι καθαρίστριες της Βουλής; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2012

Διοικητικοί Υπάλληλοι οι καθαρίστριες της Βουλής;


Διοικητικοί Υπάλληλοι οι καθαρίστριες της Βουλής;


Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό!
Εκμεταλλευόμενοι διάταξη του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που δίνει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας να μεταπηδούν σε άλλη υπηρεσία, καθαρίστριες που έχουν προσληφθεί για το συγκεκριμένο αντικείμενο στη Βουλή, μπορούν να μετακινηθούν στο διοικητικό προσωπικό.
Και αν και εφόσον μιλάμε για άτομα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την απαραίτητη εκπαίδευση, σίγουρα δεν δημιουργείται… ηθικό θέμα, το αντίθετο μάλιστα, ένας υπάλληλος που το αξίζει… «επιβραβεύεται»! Και πάντως, σίγουρα είναι… νόμιμο!

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η Βουλή – δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος – καλείται να μισθοδοτήσει υπαλλήλους που η θέση τους και οι αμοιβές τους δεν θα αντιστοιχούν στα προσόντα τους, κάτι που δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο (!) για το Ναό της Δημοκρατίας, όπου από τη Μεταπολίτευση μετετράπη σε βασίλειο του ρουσφετιού από τους Εθνοπατέρες μας.

Όπως και πολλοί άλλοι λοιπόν δημόσιοι υπάλληλοι, αρκετές καθαρίστριες, προάγονται και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναλαμβάνουν καθήκοντα διοικητικών υπαλλήλων.

Κάποιοι… «καχύποπτοι» εκτιμούν πως αυτό, στην προκείμενη περίπτωση, δεν είναι και τόσο… αθώο, καθώς έτσι θα δημιουργηθούν κενές θέσεις. Και ακόμη και αν δεν γίνουν νέες προσλήψεις - όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι του Κοινοβουλίου – το έργο της καθαριότητας θα κληθούν να αναλάβουν ιδιωτικά συνεργεία, κάτι που θα σημάνει πρόσθετη επιβάρυνση στα οικονομικά της Βουλής σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία.

Το θέμα μας σαφώς και δεν είναι οι καθαρίστριες, που κατά κοινή ομολογία εργάζονται ευσυνείδητα και σκληρά, αλλά η μεθόδευση που φαίνεται να ακολουθείται για άλλη μία φορά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο!
Σύμφωνα με το newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: