Επικήρυξαν τους φονιάδες των δελφινιών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2012

Επικήρυξαν τους φονιάδες των δελφινιών

                                           
Οι αμερικανικές Αρχές ερευνούν 600 περιστατικά στον Κόλπο του Μεξικού

Κάποια έφεραν τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου ενώ από άλλα έλειπε το ρύγχος τους ή τα πτερύγιά τους και σε μερικά ακόμη και οι ουρές τους. Ενα άλλο βρέθηκε με καρφωμένο στο κεφάλι του ένα κατσαβίδι. Οι περιβαλλοντολόγοι μιλούν για σχέδιο αφανισμού των δελφινιών του Κόλπου του Μεξικού και έπειτα από τις τελευταίες έξι περιπτώσεις ξεκίνησε έρευνα που αφορά όλους τους περίεργους θανάτους των θαλάσσιων θηλαστικών.

Εξακόσιες συνολικά περιπτώσεις θανάτωσης δελφινιών - από το 2010 ως σήμερα - ερευνώνται από τις αμερικανικές αρμόδιες Αρχές καθώς πέρα από πράξη βάναυση, η δολοφονία δελφινιών αποτελεί και ποινικό αδίκημα το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης ενός έτους καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους έως 100 χιλιάδες δολάρια. «Μας ειδοποίησαν για την ανεύρεση ενός δελφινιού με κομμένη ούρα κοντά στις ακτές της Αλαμπάμα, ενός άλλου από το οποίο έλειπε η κάτω γνάθος στο Σιπ Αϊλαντ του Μισισίπι και την επόμενη εβδομάδα για ένα που είχε πυροβοληθεί» δήλωσε στα τοπικά μέσα ο Μόμπι Σολάνγκι, διευθυντής του ινστιτούτου μελετών για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Πολιτεία του Μισισίπι. Από το καλοκαίρι έως και σήμερα, βασανισμένα και δολοφονημένα δελφίνια έχουν βρεθεί επίσης στις ακτές της Λουιζιάνας και της Φλόριδας.
Οσον αφορά τους ενόχους, παρότι τα στοιχεία δεν οδηγούν ακόμη κάπου, πρώτοι στη λίστα των υπόπτων έρχονται οι αλιείς. Είτε γιατί ακολουθούν τα καΐκια τους διώχνοντας τα ψάρια είτε γιατί καταστρέφουν τα δίχτυα τους προσπαθώντας να κλέψουν τη λεία τους, αποτελεί κοινό μυστικό πως οι αλιείς συχνά πυροβολούν για να τα εκφοβίσουν και να τα απομακρύνουν. Πλέον όμως και για να τα σκοτώσουν. Οι υπεύθυνοι συνήθως δεν ανευρίσκονται και αυτοί που τιμωρούνται είναι ελάχιστοι αναλογικά με τα δελφίνια που θανατώνονται. Ο τελευταίος που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση και σε ακόμη τρία με αναστολή ήταν ο Αλβι Κι, από την Πόλη του Παναμά στη Φλόριδα, με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας ενός κοπαδιού δελφινιών μέσω της χρήσης αυτοσχέδιας βόμβας.
Αυτή τη φορά όμως, όποιος καταφέρει να βρει τους ενόχους, πέρα από την επίσημη, συμβολική κυρίως, ανταμοιβή, θα λάβει επίσης 5 χιλιάδες δολάρια που προσφέρει η οργάνωση για την προστασία της άγριας φύσης Animal League Defense και άλλες 20 χιλιάδες από τον πρωταγωνιστή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Animal Planet Πολ Γουάτσον, ο οποίος δήλωσε αναφορικά με την υπόθεση πως «αυτοί οι θάνατοι αποτελούν δολοφονίες και γι' αυτό πρέπει να βρεθεί αμέσως αυτός ο σαδιστής δολοφόνος».
 
ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: