ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ
Ανεργία ένα θέμα που έχει αγγίξει όλο τον Ελλαδικό χώρο εδώ και χρόνια αλλά όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι πολιτικοί μας όλο θα και θα είναι αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα, το μόνο που τους νοιάζει να κάνουν φιγούρα και να τρώγονται μεταξύ τους, αλλά κανένας δεν μας παρουσιάζει το πρόγραμμά του. Μας επέβαλαν πράγματα τα οποία δεν μας ρώτησαν π.χ αν θέλαμε να μπούμε στο ευρο, εαν θελουμε να γινουν οι ολυμπιακοί αγώνες στην Ελλάδα.


     Ας πιαστούμε απο τούς ολυμπιακούς αγώνες. Είχε βάσεις η Ελλάδα για να δεχτεί ενα τόσο μεγάλο γεγονός; Που ήδη στη Μακεδονία είχε αρχίσει  1-2 χρόνια πιο πριν η αντίστροφη μέτρηση αλλά δεν είχε φτάσει στην Αθήνα, εκεί ήταν ακόμα καλά. Ξεκίνησαν τα έργα και ως τελευταία στιγμή δεν έφτανε ο χρόνος που χρειαζόταν για να τελειώσουν. Οπότε για να προλάβουν να τα τελειώσουν αναγκαστηκαν να βάλουν άτομα να δουλεψουν υπερωρίες οπότε δόθηκαν περισσότερα χρήματα -πρωτο λάθος-. Αντί να δούν το πρόβλημα απο κει που ξεκίνησε θέλανε τα ¨πανηγύρια" (δεν κοροϊδευω τους ολυμπιακούς απλά όταν ένα σπίτι δεν έχει να φάει δεν πάει στα γλέντια)
Εγώ προσωπικά είχα ακούσει ότι στην Αυστραλία μετά τους Ολυμπιακους Αγώνες του Σιδνευ οι φόροι τους ήταν διπλάσιοι από άλλες χρονιές. Που η Αυστραλία είναι  μια χώρα με βάσεις. Εμείς που πηγαίναμε ξυπόλητοι στα αγκάθια; Γίνανε τα έργα των Ολυμπιακών , αυτοί που ανέλαβαν τα έργα των Ολυμπιακων Αγώνων έπρεπε να δώσουν κάποιους φόρους στην Ελλάδα αλλά απο αυτά που έπρεπε να δώσουν έδωσαν τα μισά χρήματα σημειώστε δευτερο λάθος. Να πιάσουμε το ευρο που τον πρωτο καιρό η Ευρώπη έλεγε ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχτεί το ευρο και ξαφνικά μέσα σε κάποιους μήνες μπορούσε. Μήπως είναι το 3 λάθος διότι τροποποίησαν κάποια νούμερα;
      Η Ελλάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για το ευρο ο κόσμος δεν είχε μάθει την αναλογία έπιασαν το ευρο σαν να ήταν κατοστάρικο.Οπότε ότι τιμή διάβαζαν ότι αναλογεί σε ευρο το  συγκεκριμενο αντικειμενο το πιστευαν, αλλά μπορει να μην ηταν η πραγματική τιμή.
 Μετά έλεγαν για στρογγυλοποίηση αλλά τελικά η στρογγυλοποίηση γινόταν πάντα προς τα πάνω και ποτέ προς τα κάτω  
      Αργότερα για να μαζέψουν χρήματα ή και πιο πριν ακόμα χτυπούσαν τις επιχειρήσεις με φόρους χωρίς να βλέπουν αν έχουν δουλειά πόσο προσωπικό έχουν, τι χρειάζεται αυτή η επιχείρηση οπότε σιγά σιγά ιδιαίτερα οι μικροεπιχειρήσεις, άρχισαν να κλείνουν και κάποιοι άλλοι πιο έξυπνοι παίρναν τις επιδοτήσεις ξεκινούσαν να ανοίξουν και μια δευτερη και μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα δεν πλήρωναν το προσωπικό, οπότε δηλωναν οτι η επιχείρηση φαλήρησε και το προσωπικό δεν προλαβαινε να κάνει κάποιες κινησεις, γιατί βλέπεις υπάρχουν και οι χαφιέδες που ενημερωναν τη διοίκηση για κάθε κινηση των υπαλλήλων.
     Το κράτος εδώ δεν κινήθηκε εναντίον κανενός, μόνο τις μικροεπιχειρήσεις σακάτεψε τις οποίες με νυχια και με δοντια προσπαθουσαν να τις κρατήσουν.
     Να μιλήσουμε για τα δάνεια που δόθηκαν σε άτομα που το ποσο που βγάζανε δεν δικαιουνταν να  πάρουν δάνειο και για να πάρουν κάποιοι ψήφους τα δίνανε ασύστολα;
     Αυτά ήταν κάποια απο τα πράγματα που φέρανε την Ελλάδα στο χειλος του γκρεμού. Αλλα δεν ξέρω ακομα που μπορεί να φτάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add