Κατασικακι στο φουρνο με πατατες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2012

Κατασικακι στο φουρνο με πατατες

ΥΛΙΚΑ ....
3 κιλά κατσίκι με μπούτι και σπάλα μαζί αν είναι γάλακτος ακόμα καλύτερα .
3 κιλά πατάτες .
1 πορτοκάλι.
2 μεγάλα λεμόνια .
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα .
100 γραμμ. Ελαιόλαδο .
Αλάτι - Πιπέρι.
Ρίγανη .
2-3 σκελίδες σκόρδο .

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας και αφού το αφήσουμε να στραγγίξει το αλατοπιπερώνουμε το πασπαλίζουμε ρίγανη και το αφήνουμε 10-15 λεπτά να τραβήξει το αλάτι , κάνουμε τομές στο κρέας και παραχώνουμε τα σκόρδα . Εν τω μεταξύ εμείς έχουμε καθαρίσει και έχουμε πλύνει τις πατάτες και αφού τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια τις ρίχνουμε στο ταψί τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε ρίγανη και τις αφήνουμε και αυτές 10-15 λεπτά να τραβήξει το αλάτι. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια και το 1 πορτοκάλι προσθέτουμε 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό τα 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα και τα 100 γραμμ. ελαιόλαδο , όλο αυτό τώρα το μείγμα το ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τις πατάτες Τοποθετούμε το κρέας πάνω από τις πατάτες σκεπάζουμε το κρέας με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε το ταψί στον φούρνο αφού πρώτα τον έχουμε κάψει στο 250-270. Με το που θα βάλουμε μέσα το ταψί τον γυρνάμε στους 200-220 βαθμούς .Γιά να ψηθεί το φαγητό θα χρειαστεί γύρω στις 2 ώρες και 50 λεπτά .Ανά 30 περίπου λεπτά θα χρειστεί να γυρνάτε το κρέας και να ανακατεύετε ελαφρά τις πατάτες .Μετά το ψήσιμο τεμαχίζετε το κρέας και σερβίρεται ζεστό σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add