Σκληρή απάντηση Παπούλια στις δηλώσεις Σόιμπλε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

Σκληρή απάντηση Παπούλια στις δηλώσεις Σόιμπλε

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν την παραίτησή του ίδιου από το δικαίωμά του για αποζημίωση.
«Δεν δέχομαι να λοιδορεί την πατρίδα μου ο κ. Σόιμπλε. Δεν το δέχομαι ως Έλληνας. Ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φινλανδοί;», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια κλειστού γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας πληροφορίες (τις οποίες μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters) ότι η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία είναι οι χώρες που πιέζουν να καθυστερήσει το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. «Η Ελλάδα δεν αγωνίστηκε μόνο για την δική της ελευθερία, αλλά και για την ελευθερία ολόκληρης της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπίστωσε υψηλότατο επίπεδο ηθικού και επαγγελματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις δηλώσεις που έκανε, σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για όλους εκείνους που θα σκεφθούν να στραφούν εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Παράλληλα ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως κομμάτι της κοινωνίας, υποφέρουν και εκείνες ως θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και όλοι μαζί θα βρεθούμε στην αντίπερα όχθη και έτσι κάποτε θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα, ο κ. Παπούλιας σε συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, του ζήτησε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην εισπράττει πια την αποζημίωσή του. Ωστόσο, την κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραιτηθεί της αποζημίωσής του σχολίασε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι αποτελεί μήνυμα για την κοινωνία, ενώ υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του Προέδρου γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
πηγή: Αντ1

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Poli argise o mr na afisei to mistho tou. Me tous proigoumenous proedrous ti th ginei?

add