Ιστορίες σοφίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2012

Ιστορίες σοφίας



 
Κάποτε, ρώτησε κάποιος ένα σοφό: <<Γιατί, αφού γνωρίζεις τα μυστικά της δύναμης δεν τα χρησιμοποιείς; 
 
Και ο σοφός απάντησε: <<Και στο φούρναρη επιτρέπεται να φάει όλο το ψωμί, μα δεν το κάνει. 
 
Γιατί, ο άνθρωπος που γνώρισε την ουσία των πραγμάτων δεν τα έχει ανάγκη >> 
 Σε μια μακρινή χώρα, στα βάθη της Ανστολής, ζούσε κάποτε ένας σοφός ερημίτης.Η φήμη του είχε απλωθεί παντού. Μια φορά λοιπόν πήγε και ο άρχοντας της χώρας να δει τον ερημίτη και του ζήτησε να του εξηγήσει της θεμελιώδες αρχές της ζωής. Ο ερημίτης άρχισε να μιλά και καθώς μιλούσε έχυνε νερό σ΄ ένα ποτήρι. Ο άρχοντας, τελικά, αντιλήφθηκε ότι το ποτήρι είχε ξεχειλίσει και το είπε στο σοφό . 
 
Αυτός του απάντησε: 
 
<<Πράγματι, έχεις δίκιο. Γι αυτό την επόμενη φορά να φέρεις μεγαλύτερο ποτήρι >>. 
 
Αληθινά, αυτό που μαθαίνουμε είναι ευθέως ανάλογο των διανοητικών μας ικανοτήτων.Πέρα από την αντιληπτική ικανότητα, η σοφία χύνεται ανώφελα. Αλλά η ίδια ιστορία εισηγείται επίσης κάτι ενθαρρυντικό -κάθε φορά μπορεί να φέρνει κανείς μεγαλύτερο ποτήρι. 
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλές φορές η ζωή μας προγραμματίζεται από εμάς ή τους άλλους με τέτοιο τρόπο, ώστε παραλείπουμε να κατανοήσουμε τον πραγματικό μας σκοπό. Χτίζουμε την εικόνα του εαυτού μας με βάση το επάγγελμα, τη μόρφωση και τους διάφορους άλλους ρόλους που αναλαμβάνουμε στην κοινωνία. Πέρα όμως από όποιους ρόλους μας χαρακτηρίζουν, υπάρχει μέσα μας ένας βαθύτερος σκοπός, ένας σκοπός που σχετίζεται άμεσα με την ευτυχία και την αίσθηση της προσωπικής εκπλήρωσης. Προσπάθησε να απαντήσεις με ειλικρίνεια στις παραπάνω ερωτήσεις χωρίς να λογοκρίνεις τα πραγματικά σου συναισθήματα. Δεν έχει σημασία εάν μέχρι σήμερα δεν έχεις καταλάβει ή προσπαθήσει να πραγματοποιήσεις τον σκοπό σου. Ποτέ δεν είναι αργά, εάν πιστεύεις ότι δεν είναι αργά.

Kotoula είπε...

Πρέπει να γυμνάζεται ένας Χριστιανός; Τι λέει η Αγία Γραφή για την υγεία;

ΝΑΣΙΑ είπε...

Ναι αλλά να μήν δίνει μεγαλύτερη αξία απο το να προσέξει τις σκεψεις και της πράξης τους.

add